Handelen går godt og erhvervet i Hirtshals har det godt med mange nye arbejdspladser

HJØRRING: Handelen går godt og erhvervet i Hirtshals har det godt med mange nye arbejdspladser.

Det var meldingen på aftenmødet i Hirtshals Handel og Erhverv på Hirtshals Vaskeri torsdag 5. september - og her var der en rigtig god stemning blandt de mange fremmødte.

Mange af medlemmer gav udtryk for, at handelen går fantastisk godt i Hirtshals, der er næsten ingen tomme butikker, og der er nye på vej. Der er både planer om butikker og restaurationer.

Formand Dorthe Schaltz bød velkommen, og hun talte en del om det gode samarbejde, der er i Hirtshals Handel og Erhverv. Et samarbejde som i øvrigt bliver styrket med Hirtshals Turistforening og med Byforum i Hirtshals, når man på et møde den 30. september tager hul på strukturen i det fremtidige samarbejde.

Handelschef Per Martensen orienterede om foreningens drift, og han sagde, at økonomien har det rigtig godt i foreningen.

Der skal arbejdes med holdningen til gadesalget, eller de gadesælgere, der kommer udefra og stiller op en dag eller to i Hirtshals.

- Det er ikke helt rimeligt, at de bare kan komme og nyder godt af den markedsføring, vi laver for byen. De bør faktisk betale lidt kontingent til foreningen, for at være der i gaderne, lød meldingen fra mange medlemmer på mødet.

Pia Harbo fortalte om de kommende aktiviteter. Der bliver stillet telt op på Den Grønne Plads i skolerne efterårsferie - uge 42 - og her vil der være forskellige aktiviteter hver dag i hele ugen. Den 5. oktober bliver der lyserødt i Hirtshals. Her bliver der slået på brystkræftens indsamlingsmuligheder. Den 25. oktober bliver der aktiviteter i forbindelse med Halloween, hvor byen vil blive pyntet op med græskar og halmballer.

- Den fremtidige julebelysning bliver billigere, oplyste Jan Knudsen.

Han arbejder med nye muligheder for julebelysningen i Hirtshals, som skal komme medlemmerne til gode, og der kommer mere om den sag, når der er flere oplysninger om mulighederne.

Der blev orienteret bredt fra Hjørring Kommune ved byrådsmedlemmerne Mette Jensen fra de konservative og Jørgen Christensen fra Venstre. Begge fortalte om kommunen, hvor der sker rigtig mange ting fremover.

John Kongerslev fortalte om alle tiltagene i Byforum. Der bliver gjort mange nye tiltag til gavn og glæde for Hirtshals både med stier, bænke og borde, udsigtspladser, trafiksikring og et projekt på Vesthavnen, samt det nye Sundhedshus, der planlægges på Cirkuspladsen.

Planerne med et Naturens Hus i Hirtshals er stillet i bero.

Til slut på aftenen under eventuelt, var der en stor og aktiv debatlyst om de ting, der sker i byen. Der blev snakket Nørregade, hvor der bliver kørt alt for meget, når der er gågade-periode.

- Det er farligt, og her skal der gøres noget for at dæmpe den ulovlige trafik, var holdningen.

Der blev foreslået vejbump, for det køres alt for stærkt, når der er sivegade de ni måneder om året.

Formanden takkede for en god og aktiv deltagelse fra medlemmerne, hvor der er en god og positiv samarbejdsånd over hele linjen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...