Hirtshals Lokal TV fejrede Hirtshals 100 års byjubilæum ved i hele 2019 at sende gamle og nye lokalhistoriske Hirtshals-film på Hjørring Antenneselskab HAS`infokanal.

HIRTSHALS: I forbindelse med markeringen af 80 året for besættelsen og 75 året for befrielsen har Hirtshals Lokal TV siden nytår genudsendt alle de lokalhistoriske film, der på en eller anden måde har fortalt om, hvilken indflydelse besættelsestiden havde på befolkningens hverdag her i vores del af landet.

- Den sidste måneds tid har vi genudsendt Per Gunnar Christensens 3 ½ timer lange film med den lokale 95 årige modstandsmand Knud Christensen, oplyse det.

- For nylig er der lagt en 45 min. forkortet udgave af denne film ud på You Tube. Det hele afsluttes nu med, at vi de næste 2 uger sender en helt ny meget spændende film fra februar i år med den lokale præsteenke Beate Højlund, der i 2 udsendelser på en times varighed fortæller, hvordan nordmændene oplevede de vanskelige besættelsesår. Beate Højlund, der voksede op i et præstehjem i Bergen, var 13 år, da krigen brød ud, og hun var bl.a. redaktør af en illegal avis.

De 2 udsendelser med Beate Højlund vises på Hjørring Antenneselskab HAS s infokanal 17. og 19. maj samt 24. og 26. maj, alle dage kl. 19.00.

Samtidig vil filmene ligge på You Tube under ”Hirtshals Byjubilæum TV-kanal”.

Vi vil gerne takke seerne for den store interesse, der har været for vore udsendelser det sidste halvandet års tid. En stor tak skal lyde til Hirtshals Lokalhistoriske Arkiv, Kurt Larsen, HAS, og Christine Jensen, Brix & Kamp, lyder det endvidere.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...