Kampen mod sclerose tages op i Hirtshals 8. september

HIRTSHALS: Søndag den 8. september lyder startskuddet til Scleroseforeningens årlige indsamling. En indsamling, der for første gang er landsdækkende, og hvor tusindvis af frivillige samler ind til forskning i sclerose i alle landets byer.

- Vi samler ind til forskning i sclerose Scleroseforeningen afholder Scleroseindsamlingen for at samle penge ind til forskning i sclerose og dermed komme nærmere en verden uden sygdommen. Scleroseforeningen finansierer nemlig en stor del af den danske scleroseforskning, og det er den forskning, vi støtter med indsamlingen, lyder det fra foreningen.

Cirka 16.000 danskere lever med sclerose, og hvert år får ca. 650 stillet diagnosen.

Har du lyst til at være en del af Scleroseindsamlingen og gøre en forskel for de 16.000 danskere, der lever med sclerose, så kan man melde sig som indsamler på foreningens hjemmeside.

Rundt omkring i landet har Scleroseforeningen flere hundrede frivillige indsamlingsledere, der har valgt at gøre en ekstra indsats i deres lokalområde i forbindelse med Scleroseindsamlingen. Indsamlingslederne står bl.a. for at optælle de indsamlede beløb fra hver indsamler på dagen for indsamlingen. I Hirtshals er Else Harboe indsamlingsleder.

Else er pensionist og formand for lokalafdelingen og har valgt at være indsamlingsleder i Hirtshals.

- Jeg har haft sclerose siden 1996, den gang var vi ca. 5000 med diagnosen og i dag er vi ca. 16000, der er en person (mest unge mennesker) som dagligt får diagnosen, derfor er vigtigt at der er penge til forskning, siger Else Harboe.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...