HIRTSHALS: Fredag den 25. januar er det 75 år siden, at den varme drik Irish Coffee opstod, og i den anledning ryger der en masse glas med den populære drik over bardisken i mange restauranter - også i Danmark. Således serverer Lilleheden i Hirtshals en gratis Irish Coffee på dagen i tidsrummet kl. 18.00 til kl. 19.00.

Hvad giver mere mening på en hundekold januar end at søge i ly for kulde og frost - og fejre National Irish Coffee Day med en gratis Irish Coffee?

Det er 75 år siden, at flypassagerer for første gang kunne varme sig på en kaffe med whiskey - den opskrift, der senere skulle blive til Irish Coffee, som vi kender den i dag. Den populære Irish Coffee stammer helt tilbage fra vinteren 1943/44, hvor et fly måtte lande på vandet ved Foynes Lufthavn i Irland. De kolde passagerer blev sejlet i små, åbne både til lufthavnen, hvor de varmede sig på irsk whiskey i deres kaffe. Én af dem takkede kokken for den vidunderlige kaffe og spurgte, om han brugte brasiliansk kaffe, men han svarede:

- Nej, det er irsk kaffe.

Derefter blev Irish Coffee den traditionelle velkomstdrink i lufthavnen, og da en journalist fortalte sin ven, ejeren af Buena Vista Cafe i San Fransisco, om den varme drik, skabte de den opskrift, vi kender i dag - med kaffe, sukker og letpisket fløde. På Buena Vista Cafe serverer man stadig op til 2000 Irish Coffees om dagen. Og de serverer den stadig med Tullamore D.E.W., som var den originale whiskey til Irish Coffee.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...