Anonym giver vil betale to millioner kroner for kunstværk

HJØRRING: Hjørring Kommune siger pænt tak til en anonym donation, som vil skænke to millioner kroner udbygning af kunstværket Monument & Trappen i Hirtshals.

Teknik og miljøudvalget behandlede onsdag et udkast til en samarbejdsaftale omkring udbygningen af kunstværket, som forbinder Hirtshals midtby omkring Den grønne plads med sydvestkajen, hvor der blandt meget andet holdes Musik under Trappen.

- Det udvalgets indstilling, at vi selvfølgelig skal sige pænt tak under forudsætning, at udvidelsen kan passes ind i de planer for byfornyelse, som foregår. Udvalget synes, at udbygningen er en rigtig god ide, siger udvalgsformand, Søren Smalbro.

Den anonyme velgører tilbyder at donere kunstværket i sin helhed, så Hjørring Kommune modtager et helt færdigt kunstværk.

Kunstværkets udarbejdes af kunstnerne bag værket Monument og Trappen, Dorte Dahlin og Mogens Møller, og de får også det fulde ansvar med udførelse af værket.

De to kunstnere kom for et år siden med en skitse til udvidelsen og skitsen har været udgangspunkt for den politiske behandling.

Ifølge skitsen skal der indrettes tre cirkelpladsen i siden af Trappen, hvoraf de to skal ligge tæt på toppen på hver sin side af Trappen. Den tredje cirkelplads indrettes ved højre side ca. midtpå set nedefra. Desuden bliver der bedre plads til ophold i overgangen mellem Den Grønne Plads og Trappen.

Alle parter erklærer sig indforstået med, at etablering af kunstværket indgår i processen med offentlighedens involvering i områdefornyelsen i Hirtshals.

Kunstnerne vil indgå i dialog om øvrige aktiviteter under indsatsen "Samspil mellem by og havn", så man opnår størst mulig synergi og sammenhæng mellem kunstværk og de tilgrænsende arealer.

Det bliver dog ikke gratis at modtage gaven. Det kommer til at koste cirka en million kroner at klargøre arealet og det beløb tages fra rammen til områdefornyelsen.

Dertil kommer en anslået udgift på 75.000 kr. om året til vedligeholdelse.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...