Jazzbandet Tribute to Papa Bue spiller 4. juledag på Hirtshals Kro

HIRTSHALS: Jazzklubben Hva No Do i Hirtshals præsenterer bandet ”TRIBUTE TO PAPA BUE”.

- Oplev første besøg i Nordjylland af dette kendte jazzband med et unikt og historisk repertoire, lyder opfordringen fra John Kongerslev fra jazzklubben.

Arrangementet finder sted på Hirtshals Kro / Hotel Hirtshals på den 4. juledag / 28. december og starter med spisning kl. 18:30, som efterfølges af jazzkoncert og julebal til jazzens swingende og glade toner.

Bandets musikere har alle været medlemmer af Papa Bues’s Viking Jazzband og hylder nu den legendariske Papa Bue med koncerter i bedste genkendelige og historiske stil. Bandets 6 medlemmer er:

Jack Anderson (trompet);

Ole ”Fessor” Lindgreen (basun og sang)

Jens Sølund (bas);

Erik ”Krølle” Andersen (klarinet)

Per Jakobsen (piano og sang);

Henrik Simonsen (trommer)

Efter Arne Bues død i 2011 sammensatte hans enke i samarbejde med klarinettisten Erik ”Krølle” Andersen et band af musikere til at spille mindekoncerter i Danmark og Sverige. Disse koncerter blev en så stor succes, at man blev enige om at videreføre den originale Papa Bue-sound i dette band, ”TRIBUTE TO PAPA BUE”.

Kapelmester og basunist Ole ”Fessor” Lindgreen, der siden 70erne havde været fast afløser for Arne Bue, har helt naturligt overtaget basunstemmen, og Bjarne Lillers hits med Papa Bue bliver nu sunget af pianisten Per Jakobsen. Det er ikke kedeligt, når bassisten Jens Sølund til tider fortæller utrolige Papa Bue-anekdoter mellem numrene.

Papa Bue’s Viking Jazzband var Danmarks gennem tiderne mest kendte jazzorkester.

Papa Bue opnåede allerede i 1960 internationalt gennembrud med millionsælgeren ”Schlafe mein Prinzchen”, der bl.a. var 44 uger på den tyske hitliste.

Herhjemme var det ikke mindst ”Nyboders pris”, Temaet fra Olsen banden”, ”Sidder på et værtshus” og ”Everybody Loves Saturday Night”, der gjorde Papa Bue til folkeeje. Samtidig turnerede Papa Bue med stor succes i mere end 30 lande i fem verdensdele, og i jazzens fødeby,

New Orleans, blev Papa Bue gjort til æresborger og fik overrakt byens nøgler af borgmesteren.

Billetsalget til arrangementet den 28. december er allerede i fuld gang og nærmere information findes på jazzklubbens hjemmeside: www.hvanodo-jazz.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...