97-årig Johannes Nielsen kan se tilbage på 41 aktive år som forretningsdrivende i Hirtshals

HIRTSHALS: Johannes Nielsen, er en levende legende på 97 år, der stadig er super frisk, og ser godt ud.

Johannes kom til Hirtshals i 1957, hvor han købte forretning, og drev herfra Mr. I Hirtshals i 41 år. Tidligere i livet var Johannes i gartner lære i Island, hvor han siden blev underviser på gartnerskolen også i Island, i tiden fra 1943 til 1950, hvorefter han tog et år til USA i 1951, for så siden at blive gift med Else i 1954. Forretningen i Hirtshals købte de to så af Mikkelsen EBM.

Johannes fortæller at én af de store oplevelser i Hirtshals, var da Hans Majestæt Frederik den 9. sammen med prinsesserne Margrethe og Benedikte kom ind i forretningen, fordi Frederik den 9. skulle købe et par badebukser, og imens han gjorde, det købte prinsesserne cigaretter i tobakshandelen ved Jakob Kronborg i Hjørringgade. Hans Majestæt betalte med femkroner sedler, og Johannes har gemt de originale sedler.

Den kongelige familie var på ferie i Trend, men besøgte Hirtshals, og købte badebukser og cigaretter, det skete i det herrens år 1963.

Ellers drev Johannes og Else forretningen i 41 år, og var i den tid én af de største sælgere af trans coat og silketrøjer til Herrer, som vis på fotoet.

Johannes stoppede i 2001 med forretningen i Hirtshals, og Fru Else blev 89 år, og er nu død, og Johannes bor stadig oven på det, der engang var hans forretning, hvor han holder udkig ud over hav og by, og det nyder han hver eneste dag.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...