HIRTSHALS: Nu er det nye Jollehus blevet indviet efter alle kunstens regler med røde pølser og tilbehør.

Jollehuset ligger i den ældste del af Hirtshals Havn, hvor fritidsfiskere og bierhvervsfiskere holder til med deres både.

Den nye formand for klubben er Anders Andersen, der til daglig er forstander på skipperskolen i Skagen, men er født og bor i Hirtshals, hvor han er gift med Lotte og har to børn.

Anders fortæller at man lejer huset af havnen, ligesom man lejer havnebassinet til alle joller.

Jollerne lejer så pladserne af foreningen, og det er kun folk der tilhører Hirtshals der kan leje, vi vil gerne have stor aktivitet i havnen, og vil derfor ikke have folk der evt. kun kommer 3 gange om året, til at ligge der, tilføjer Anders.

Fritidsfiskerne må kun fange til eget forbrug, og må ikke give en fisk væk og bierhvervsfiskerne skal fange mindst således at 10 procent af deres samlede indkomst er fra fiskefangsten fra Jollen.

- Vi er super glade for kaffehuset her ved Jollehavnen, siger Anders, og Hirtshals Havn er gode ved os, men det er vi selvfølgelig også ved dem, så det gå op i en god symbiose for begge parter tilføjer Anders.

I huset er der flotte toiletter, og der er en handicapvenlig tilkørsel til kajen, og selve det stykke kajanlæg, der ligger ved foden af kaffehuset, er helt nyt, etableret af Hirtshals Havn i forbindelsen med en forskønnelse af området, og i forbindelse med opførelsen af Kaffehuset til Jolleforeningen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...