HIRTSHALS: Torsdag den 1. november har Hjørring Teater og Lions i Hjørring arrangeret en helt speciel stemningsfuld julekoncert i den smukke gamle teatersal på Vendelbohus.

Det er Kim Sjøgren og hans 3 Little Mermaids, som indleder julestemningen med en koncert, der spænder fra de store klassiske værker til populære hits, folkemusik, jazz og evergreens.

The Little Mermaid Orchestra består foruden Kim Sjøgren af unge lovende kvindelige musikere, hentet fra dels Det Jyske Musikkonservatoriums solistklasse, Det kongelige Kapel, samt fra Radiosymfoniorkestret.

Orkestret blev dannet i foråret 1997 af Kim Sjøgren og har efterfølgende markeret sig som et af landets mest efterspurgte orkestre. Kim Sjøgren selv har spillet violin, siden han var 3 år gammel. Da han var 12 år, blev han optaget på Det Jyske Musikkonservatorium, og debutkoncerten fandt sted, da han kun var 17 år. Tre år senere blev han medlem af Det Kongelige Kapel, hvor han blev koncertmester som 22-årig, den yngste i kapellets historie. Han blev i 2005 udnævnt til professor i violin og kammermusik på Det Jyske Musikkonservatorium. Har studeret bl.a. i Tjekkoslovakiet og Rumænien og på Isaac Sterns anbefaling hos Joseph Silverstein i USA. Har igennem årene modtaget adskillige priser, bl.a. Jacob Gades legat, Peder Møllers musikpris, og Musikanmeldernes kunstnerpris med flere.

Han har ved talrige lejligheder optrådt som solist i radio/TV, samt med samtlige symfoniorkestre i Danmark. Har givet koncerter i det meste af Europa, USA, Australien og Japan. Hans repertoire omfatter foruden violinkoncerter såsom Beethoven, Brahms, Tjaikovskij, Sibelius, etc. en lang række koncertstykker og sonater plus diverse kammermusikværker.

Lions Hjørring sælger kaffe, sodavand og dejlige kager og håber ved dette, at kunne skabe et pænt overskud til Lions arbejde

Billetter kan købes på www.teaterbutikken.dk eller 98926600 eller i Teaterbutikken i Nørregade i Hjørring.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...