Gretelise Holm udgiver to bøger på en måned

HIRTSHALS: Forfatteren og journalisten Gretelise Holm bor en stor del af året i sit sommerhus i Hirtshals, som hun har haft i 26 år.

- Det er mit andet hjem, og dér har jeg skrevet mange af mine bøger, fortæller hun i en pressemeddelelse i anledning af, at hun den kommende tid står bag to nye udgivelser.

16. august udkom PÅ TRYK, der samler udvalgte reportager, kommentarer, essays og noveller fra 1964 og frem. Og til september er bestsellerforfatteren tilmed aktuel med en ny spændingsroman.

Gretelise Holm er feminist indtil knoglerne, og hun var det længe inden hun begrebet blev almindelig kendt. Samtidig er hun fordomsfri og konsekvent sandhedssøgende. Det kan man forvisse sig om ved at læse sig igennem nogle af de hundredvis af artikler, hun har samlet i PÅ TRYK.

Gretelise Holm er hædret med Dansk Retspolitisk Forenings Pris i 2015 og mængden af artikler om et retssystem, der indimellem taber hovedet, tjener i sig selv som begrundelse. Hun har også modtaget PH-prisen.

En af de artikler, der fortsat deles flittigt, er en kronik i Politiken fra 2006 med overskriften ”Skiderikker og stortabere”, som hudfletter en række navngivne mænd, der efter eklatante fiaskoer belønnes med nye topposter.

Mænd kan ikke diskvalificeres, som Gretelise Holm konkluderer på baggrund af helt konkrete eksempler.

I dag er der to helt store udfordringer for ligestillingen mellem mænd og kvinder, mener hun:

Ligeløn og vold mod kvinder.

Gretelise Holm har været journalist på Børsen, Berlingske, Politiken og en række andre trykte medier og hun har været med til at uddanne adskillige af dagens navnkundige journalister og redaktører i sin egenskab af prorektor og lektor på Journalisthøjskolen i 1980’erne. Hendes betydning for dansk journalistik kan næppe overvurderes.

I de senere år har hun skrevet adskillige bøger. Hendes eget erindringsværk, der udkom i to bind i 2014, er solgt i næsten 100.000 eksemplarer. Hun har skrevet ungdomsromaner og krimier, som er udkommet i adskillige lande. En af ungdomsromanerne er for eksempel udkommet i femte oplag i Japan.

Hendes næste spændingsroman ”Dødfunden” udkommer 15. september.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...