VENDSYSSEL: Den skrig-gule lakering og de røde fartstriber skinner om kap med solen. Nordjylland har nemlig fået sin akutlægehelikopter.

Og fra årsskiftet er landets fjerde akutlægehelikopter klar til at rykke ud til patienter i Nordjylland, også selvom det ikke i første omgang bliver fra den planlagte landingsbase i Saltum.

- Vi forventer, at basen i Saltum kan stå klar i sidste halvdel af 2019, fordi der er en række forskellige høringer, der skal være på plads, når man skal lave en lokalplan, der kan passe til en helikopter, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

Michael Dahl er speciallæge, og når akutlægehelikopteren har sin første arbejdsdag 2. januar 2019, bliver han den første mand på vagt.

- Jeg glæder mig til at være med til at starte den, det bliver spændende, siger han og kravler ind i helikopteren, der trods sine 12 meter fra næsetip til hale er noget trang indvendig.

- Vi har ikke meget plads. Det er et kompromis mellem, at vi gerne vil have så meget udstyr med, så vi kan yde den bedste behandling for patienterne, samtidig med at helikopteren skal være så lille, at vi kan lande næsten alle steder.

Med den nye helikopter vil responstiden på Frederikshavn Kommunes yderste dele blive væsentligt minimeret.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...