Dine lokale nyheder er flyttet

Vi vil gerne invitere dig med over til vores helt nye online univers, hvor du fremover kan følge med i hvad der sker, lige præcis der hvor du er. Vi opdaterer dig om begivenheder, nye muligheder, oplevelser, lokale ildsjæle og forretninger.

VEDTAGET: Et oplevelsesrum for byens borgere og gæster er på vej

Mette Jensen, medlem af Hjørring Byråd for Det Konservative Folkeparti fortæller om budgetvedtagelsen følgende:

Med vedtagelsen af budgettet bliver der blandt andet sikret penge til erhvervelsen af ”Moonshines” bygning på Sydvestkajen i Hirtshals.

Med den investering fremtidssikres rammerne for de mange events, der foregår i Hirtshals i løbet af foråret og sommeren - her tænker jeg naturligvis på Naturmødet, Musik under Trappen og Hirtshals Fiskefestival.

Bygningen og arealet ligger der hvor by, havn og hav møder hinanden. Arealet grænser op til Monumentet ”Trappen”, der er et levende kunstværk, som blev færdiggjort sidste år, danner nu rammerne foret naturligt mødested og udsigtspunkt for byen borgere og byens mange besøgende.

Nu kan det sidste finish så komme på plads.

I de uger, hvor de store events løber af stablen, vil bygningen kunne afhjælpe meget logistik og være en naturlig base for de sekretariater, der er nødvendige under sådanne arrangementer.

Den øvrige del af året ser jeg mange muligheder for, hvad bygningen og området ellers kan bruges til: Skolestue/skoletjeneste for de mange skoleklasser, der besøger havnens virksomheder, madpakkerum, mødested for Hærvejsvandrere og pop-up udstillinger og meget meget mere.

Hirtshals Marina har også et ønske om at tilbyde flere faciliteter til deres sejlende gæster.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at foreningen Hirtshals Fiskefestival, som jeg er koordinator for, længe har ønsket at erhverve ejendommen, primært fordi foreningen ville sikre brugen af pladsen til opsætning af det store telt, der ejes af Hirtshals Musikforening og Hirtshals Fiskefestival i fællesskab, men også fordi foreningen mangler lagerfaciliteter under festivalen.

Jeg foreslår, at den fremtidige brug af bygningen vil blive forankret i Foreningen Hirtshals Fiskefestival.

Foreningen er bredt forankret med en bestyrelse, som har repræsentanter fra i Hirtshals Havn, Hirtshals Fiskeriforening, Hirtshals Handel & Erhverv, Nordsøen Oceanarium og Hirtshals Turistforening.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...