TILSKUD: Skatteminister besøgte to foreninger i Hjørring Kommune, der har fået gavn af de nye statslige foreningspuljer

BINDSLEV: Det nordjyske folketingsmedlem skatteminister Karsten Lauritzen (V) har besøgt Bindslev Tversted Idrætsforening i ”Kulturboksen” i Bindslev samt FDF i Tårs.

BTI har fået små 300.000 kroner af DIF og DGI’s foreningspulje til at etablere et bevægelses- og motorikmiljø i Kulturboksen, og netop skatteministeren stod i spidsen for at lave en politisk aftale i 2017, som sikrede finansiering til lokalforeninger over hele landet.

- Jeg kunne se, hvordan lokalforeningspuljerne virkelig gør gavn i hverdagen i foreningslivet. Puljen gør virkelig en konkret forskel. Jeg er glad for, at vi fik lukket ned for fup og svindel i den gamle ordning og nu får kanaliseret alle pengene ud til det rigtige foreningsliv, hvor de hører til, fortæller Karsten Lauritzen (V). Der var nemlig afsløringer af svindel med de såkaldte spillehalsmidler, som betød, at man lavede den nye puljemodel.

Bindslev Tversted Idrætsforening spiller en vigtig rolle for fællesskabet i de to lokalsamfund, og Kulturboksen udgør et vigtigt socialt samlingssted for både børn, voksne og seniorer.

- Bevillingen fra DIF og DGI’s lokalforeningspulje betyder alt. Den betyder, at vi kan realisere projektet med Kulturboksen. Det er fantastisk og genialt. Kulturboksen er et projekt på i alt cirka 5 millioner kroner, som vi har delt ind i etaper. På den måde har bevillingen været en vigtig brik for, at vi kunne videre med næste etape. Og så er den også vigtig for humøret, efter at vi har fået afslag på afslag, fortæller Christian Engen fra Bindslev Tversted Idrætsforening.

Efter besøget i Bindslev besøgte skatteministeren FDF Tårs, som har fået penge fra Dansk Ungdoms Fællesråds lokalforeningspulje. FDF’erne søgte om penge til både en ny trailer og en projektor ad to omgange og fik det. Det er vigtige investeringer og håndgribelige forbedringer for en forening, der ikke har en så stor økonomi.

- Traileren betyder, at vi kan komme rundt til lejre med vores telte og andet udstyr. Det gør vores arbejde nemmere for os. Vi indsamler også genstande til et loppemarked hvert år, hvor vi kan bruge den. Det er meget nemmere end at vi skal til at søge blandt ledergruppen, fortæller FDF-leder Lis Anderson.

FAKTA: De nye foreningspuljer

I november 2017 besluttede Christiansborg-politikerne en ny model for de såkaldte spillehalsmidler for cirka 70 mio. kr. om året. Tidligere kunne spillehaller få 95 % nedslag i de statslige afgifter, hvis de gav et tilskud til lokale foreninger. Afsløringer af fup og svindel med spillehalsmidlerne, som i mange tilfælde gik til fiktive foreninger, betød dog, at ordningen blev afskaffet. Det reelle foreningsliv mistede dog ikke pengeposen. Den blev i stedet kanaliseret over i en række nye puljer til lokale, almennyttige foreninger og formål.

Puljerne administreres af Danmarks Idrætsforbund og DGI, Dansk Ungdoms Fællesråd, Dansk Firmaidrætsforbund, Danske Handicaporganisationer, ISOBRO, Friluftsrådet og Oplysningsforbundenes Fællesråd. Den nye ordning har været i gang siden 2018.

DE HAR FÅET TILSKUD:

Uddelinger fra DIF/DGIs foreningspulje i Hjørring Kommune i 2018

Bindslev Tversted Idrætsforening: 299.875 kr.

B 75 Hirtshals: 100.000 kr.

Tornby Idrætsforening: 95.900 kr.

Skibsby-Højene Idrætsforening: 75.000 kr.

Sindal Idrætsforening: 46.800 kr.

Hirtshals Håndboldklub: 45.000 kr.

Vrå-Børglum Idrætsforening: 42.900 kr.

Hjørring Håndbold: 25.000 kr.

Sindal Billard Klub: 25.000 kr.

Team Hjørring: 25.000 kr.

Vrå Tennisklub: 25.000 kr.

Faldskærmsklubben Nordenfjords: 24.280 kr.

Astrup-Sønderskov Idrætsforening: 23.891 kr.

Bowlingklubben AC-H Løkken: 20.143 kr.

Hjørring Volley: 20.000 kr.

Hjørring Esport: 15.000 kr.

Hundelev Ungdom og Idrætsforening: 15.000 kr.

Hjørring Taekwondo Klub: 13.000 kr.

SOS Sjov Motion og Samvær: 10.000 kr.

Yong Do Kwan: 10.000 kr.

Vidstrup UIF: 6.360 kr.

Taars-Ugilt Idrætsforening: 5.000 kr.

Uddelinger fra DUFs foreningspulje i Hjørring Kommune fra 2018 til nu

Klubberne i Kirken i Kulturcenter Vendsyssel: 43.900 kr.

Vrå Baptistkirkes Børne og Ungdomsforening: 16.253 kr.

DDS, Sindal Gruppe: 35.600 kr.

Tårs FDF: 25.000 kr.

Tårs FDF: 5.999 kr.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...