Lærerne samles på tværs af skoler og kommuner mandag og tirsdag 12-13. august i Hjørring, Aalborg, Aabybro, Frederikshavn og Thisted

HJØRRING: Sommerferien er forbi, og det er tid for regionens musik- og kulturskolelærere at starte planlægningen af det kommende undervisningsår, som snart sættes i gang.

For at samle inspiration fra kollegaerne i det nordjyske netværk, arrangerer Kulturskoler i Nordjylland (KiN) ”kompetencedage”, hvor undervisere fra alle de nordjyske musik- og kulturskoler har mulighed for at udveksle erfaringer og ideer med deres kollegaer - inden for og på tværs af deres fag. Dette sker på tværs af skoler og kommuner, og foregår mandag og tirsdag 12-13. august i Aalborg, Hjørring, Aabybro, Frederikshavn og Thisted.

Kulturskoler i Nordjylland står også for en kursusuge, som afholdes i januar hvert år, og som efterhånden har mange år på bagen. Komptencedagene, derimod, er et ret nyt initiativ, som startede op sidste år. Her er det skolerne og underviserne selv, der byder ind med ideer og emner, og hver værtsskole er ansvarlig for afviklingen. På den måde adskiller kompetencedagene sig fra kursusdagene i januar, hvor der i langt højere grad er undervisere udefra.

Thomas Albæk Jakobsen, som er formand for KiN, siger:

- I KiN ser vi kompetencedagene som et vigtigt initiativ til at få spredt den viden og erfaring, der findes i alle regionens musik- og kulturskoler. Det er meget dygtige og erfarne lærere vi har i Nordjylland, og ved at de sætter hinanden stævne, kan kompetencedagene være med at udvikle aktiviteterne i de enkelte kommuner.

Kulturskoler i Nordjylland (KiN) er et samarbejde mellem alle regionens ti musik- og kulturskoler. KiN har desuden samarbejde om blandt andet kursusdage, orkesterskolen, talenttræf og Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester (NUS).

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...