Dine lokale nyheder er flyttet

Vi vil gerne invitere dig med over til vores helt nye online univers, hvor du fremover kan følge med i hvad der sker, lige præcis der hvor du er. Vi opdaterer dig om begivenheder, nye muligheder, oplevelser, lokale ildsjæle og forretninger.

VIRKSOMHED: Cosmos Trawl i Hirtshals er en stor international virksomhed, der beskæftiger omkring 50 ansatte

Cosmos Trawl i Hirtshals er en stor international virksomhed, der leverer Trawl redskaber til hele verden.

Virksomheden er Islandsk ejet af koncernen Hampidjan Group, som har virksomheder over hele verden. Selskabet er oprindeligt dannet af fiskerne på Island, der startede med at lave reb, der var lige så stærk som stål.

Denne Islandske koncern har ansat Michael Lassen som direktør for Cosmos Trawl i Danmark.

- Vi er 50 mand i alt tilknyttet virksomheden, siger Michael Lassen.

- Vi har her i Hirtshals cirka 30 ansatte, og vi har der udover værksteder i Skagen og Hanstholm.

Michael Lassen er uddannet maskinmester, og har tidligere været tilknyttet Alfa Diesel og Desmi.

- Her i Cosmos Trawl arbejder jeg meget med den fremtidige strategi. Vi gør meget i at lære nye medarbejdere op på vort værksted, det er jo stort set håndværksarbejde alt det vi laver, og det kræver gode håndværkere for at være fuldt uddannet vodbinder.

Jon Lund fra Hirtshals kom i lære som 17-årig, og selv om det tager en 5 til 6 år at være fuldt uddannet, kan han godt kalde sig vodbinder efter 2 år, og dermed også få en god vodbinder timeløn, som er på cirka 162 kroner i timen.

- Vi gør rigtig meget i uddannelse, siger Michael. Vi har en erfaren medarbejderstab, hvor vi har en 50 års jubilar blandt medarbejderne, og mange andre har rigtig mange års erfaring, og dermed et begrænset antal år tilbage på arbejdsmarkedet. Derfor er det vigtig med oplæring af nye hele tiden.

- Vi sælger trawl og not og snurrevod til mange lande, blandt andre Norge og Sverige, samt til Rusland og Marokko og USA og England og Irland og Scotland - men vore største kunder er her i Skandinavien.

- Vi er spændte på hvad Brexit vil komme til at betyde, men vi har ikke været ramt af corona krisen.

- Vi arbejder sammen med Strandby Net, som laver meget hummer trawl, men ellers laver vi trawl til alle slags fisk, både industrifisk og til sild og makrel. Vi laver snurrevod til Thorup Strand fiskerne, og meget store trawl og not til de store skibe.

De store trawl og not vejer helt op til 50 ton, så vi har brug for intern transport her i landet, så vi har derfor lige købt en ny lastbil til 1,5 million, men når vi transporterer de store trawl til udlandet bruger vi ekstern transport, siger Michael.

- Vi gør meget ud af at give en super god service, og levere en god kvalitet til en lav pris. Det er vor strategi for at sælge godt her og nu, samt i fremtiden, tilføjer Michae:

- Og det har vi gode forudsætninger for med den gode medarbejderstab, og vore store værkstedslokaler, hvor vi har cirka 5000 etage meter i to plan.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...