BINDSLEV: Ved det gamle elværk i Bindslev, sidder Bodil og Christian Lautrup og nyder kaffen i deres idylliske bolig omkranset af blomster - der kan møder dem oftest om sommeren.

Christian Lautrup uddannet manufakturhandler og dekoratør, men er også autodidakt maler. Han startede med at male abstrakte malerier for 55 år siden, men fandt hurtigt motiverne i naturen og landskabet i Bindslev-Tversted området mere attraktive.

Maleriet har været en stor del af både Bodil og Christian Lautrups liv, men det er mest Christian der har ført penslen. - Jeg startede med at male i 1973, mens vi boede på Hals Odde, ved Hadsund, fortæller Christian, og siger: - Jeg opdagede, at folk gerne ville købe mine malerier, og jeg fik på et tidspunkt en aftale om at sende malerier til København, hvor de blev solgt ganske hurtigt.

Motiverne til malerierne ligger lige udenfor døren, her er det naturen, havet, og klitterne der hele tiden er i forandring, der giver inspirationen.

En af Christian Lautrups mest populære maleri-serier er ”De fire årstider”, som består af fire ikon lignede malerier, med motiver som altid er forskellige. Christian Lautrup har igennem 25 år, leveret julekort til Skiveren Camping, som gæsterne der har været rigtig glade for. Men ellers har han aldrig rigtig udstillet sine malerier, men solgt dem ved mund til mund metoden, og naturligvis til de mange turister der kommer forbi det gamle elværk.

- Jeg laver også malerier på bestilling, hvor motivet ofte er gårde, huse eller områder, som folk ønsker foreviget på lærred, siger Christian Lautrup, der netop er i gang med et maleri hvor klitterne, havet og både er motivet, som en kunde har bestilt. - Jeg maler ikke portrætter eller dyr, derfor kan der dog godt forekomme en enkelt fasan eller to, på mine malerier, slutter Christian Lautrup, som gerne åbner døren i hjemmet for alle der har lyst til at kigge forbi.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...