Smag på naturen SOMMER 2O2O: Find alle dine råvarer lokalt - besøg fødevarermarkedet hver onsdag i juli

Hen over sommeren bringer vi en række artikler fra Lønstrup fortalt af Lønstrup Turistforening.

Med turistchef Helle Sigetty som guide kommer vi på rundtur i Lønstrup for at se, hvad der sker og for at snakke med nogle af de lokale ildsjæle:

Før i tiden trak fiskerne kutterne fyldt med frisk fanget fisk op på stranden i Lønstrup efter en tur på havet i de tidlige morgentimer, i dag er der et par enkelte hobbyfiskere tilbage som stadig tager på havet i deres kuttere.

Men selvom der ikke fiskes hver dag, er Lønstrup fyldt med lokale råvarer fra naturen omkring os. Havtorn, også kaldet nordens citron, vokser vildt og rigt i og omkring byen, og mange af de fredede indlandsklitter afgræsset naturligt at får, kvæg og heste. Traditionen for landbruget og dyrkning af jorden ses tydeligt i de mange omkringliggende marker, og rundt om Lønstrup finder man mange små vejboder med lokalt dyrkede grøntsager. Mange af Lønstrups restauranter handler med lokale leverandører og bruger i høj grad deres omgivelser i den mad, de serverer for byens gæster.

Friske fødevarer hver onsdag.

Lige udenfor byskiltet i Lønstrup på en gammel firlænget gård ligger Havrevang, der i dag er ombygget til et dejligt feriested med naturen som nærmeste nabo.

Hver onsdag i juli måned slår Havrevang i Lønstrup op for et fødevaremarked med varer fra lokale producenter.

Mange har allerede booket en stand og er klar til at vise deres specialiteter frem. Her kan findes alt fra spegepølse, honning og marmelade til vin, gin, æblemost og meget mere.

Ejerne af Havrevang, Karina og Kaj, er selv store madentusiaster og fik sidste år ideen til fødevarermarkedet.

- Vi syntes, det kunne være sjovt at tilbyde en anden type madoplevelse oplevelse i byen, og det her var en hyggelig måde at gøre det på, forklarer Karina.

Det er andet år, at arrangementet kører af stablen. Sidste år var ifølge Karina en stor succes med mange gæster. Hun glæder sig over, at de i år har mulighed for at gennemføre markedet trods restriktioner. - Vi har måtte droppe underholdningen i år. Derudover har vi lavet mere plads mellem standlejerne, og vi vil altid have en til at overvåge, hvor mange mennesker, der er på pladsen – både inde og ude.

Fødevaremarkedet finder sted hver onsdag i juli fra 11.00 – 16.00 på Havrevang, Lønstrupvej 36.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...