MYGDAL: Der var kærlighed, lyst og lidelse på Hovedgården Odden, der hvert år siden 2014, har dannet rammerne om koncerter, hvor elever fra Kölns Musikkonservatorium har fremført tysk lieder, under ledelse af Tanja Tismar.

I år kunne Tanja Tismar præsenterer et nyt hold sangere.

Holdet bestod i år af nye elever, Nayeb Behbahani, Sofia Luz Held, Eva-Katharina Horn og Teresa Toelle, der fremførte sange og Lieder af Schumann, Hugo Wolf, Manuel de Falla,

akkompagneret af Tanja Tismar, på Oddens historiske Blüthner flygel fra 1898, det ældste i Danmark, der stadig er i brug til koncerter.

Liebe, Lust und Lied

Lied (sang) er betegnelsen for den tyske kunstvise, en musikkomposition for stemmer, koncentreret om musikken, til tekster med et folkeligt præg. Ofte er det ganske korte sange der fortæller en historie om drømme, tragedier, kærlighed og lidelser.

Kölns Musikkonservatorium har en særlig klasse for lieder musik, hvor unge studerende bliver undervist af Tanja Tismar. Traditionen er, at holdet kommer til Danmark, og bor en uge i Tversted, hvor der øves i mange timer for, at være klar til koncerten foran et rigtigt publikum, fortæller Troels Andersen, der er bestyrelsesmedlem i fonden Victor Petersens Willumsens Samling.

Odden Hovedgård har flere arrangementer på vej i løbet af sommeren og efteråret. De vil blive slået op på hjemmesiden, i nyhedsbreve, og på Facebook.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...