HIRTSHALS: Vinteren 2019 har indtil nu givet en rigtig god start på sæsonen for B&B by the Sea i Hirtshals, hvor de to indehavere Rikke Vandsted og Dorthe Schaltz har haft nok at se til med overnattende gæster samt møder og selskaber, som har været booket hos dem.

- Vi har haft rigtig travlt hele vinteren på den gode måde. Først var der alle de gæster, som tog en overnatning i Hirtshals hos os, inden de tog videre på skiferie, og nu begynder der at komme flere gæster, som tager en overnatning inden de skal med Smyril Line til Island. Samtidig får vi flere stamgæster, som kommer igen og igen, siger Rikke Vandsted.

Næsten samtidig med avisen kigger indenfor i bed & breakfast stedet på Kystvejen dukker en af husets stamgæster op ved receptionen. Han arbejder ude på en af Color Lines super speed færger og skal ud igen.

Siden Rikke og Dorthe i november 2016 overtog det gamle vandrehjem på Kystvejen har de investeret rigtig mange penge og energi i at forvandle de gamle bygninger til et moderne sted med bed and breakfast. Og det har været en rigtig satsning.

- Det er kun gået en vej og det er opad med overnatninger. Det boomer i Hirtshals i øjeblikket, og det smitter af hele vejen rundt. Også på os. fortæller Dorthe.

Blandt andet Naturmødet, hvor alt var optaget sidste år, og nogle af dem, som kom for sent med at bestille overnatning bookede i stedet til dette års møde.

Både ude og inde er der i de sidste par år sket markante forandringer. Den burede bygning har fået en udvendig oppudsning.

Indvendigt er 17 gamle rum moderniseret og reduceret til 15 for at skaffe plads til bad og toilet. 64 sengepladser er reduceret til 39 ved at skifte køjesenge ud med moderne senge.

- De fleste af vores gæster tager en enkelt eller enkelte overnatninger. Vi mangler rum, der er for familier. Det gør vi lidt ved. Den 1. juni har vi en lejlighed klar til udlejning, forklarer værtsparret.

En anden nyhed er, at de har lavet en aftale med de to kvinder, som står for Vagabond Tours og som tilbyder vandreture over hele Europa. Hærvejen begynder jo lige derude, siger Rikke Vandsted og peger ud på en sti mellem B&B by The Sea og strandkanten.

Aftalen blev lavet efter at pigerne fra Vagabond Tours havde været ude at vandre på Hærvejen mod Hirtshals og kom på besøg.

Vandrere, som starter med en overnatning hos Rikke og Dorthe får en blid start på vandreturen sydpå.

- Vi tilbyder bagagetransport til Kirkedal i Lønstrup, så de ikke behøver at slæbe på deres rygsæk det første stykke, fortæller Dorthe.

Selv om B & B by the Sea først og fremmest tilbyder overnatning med morgenmad, så har Rikke og Dorthe også fået mere travlt af andre årsager.

Et stigende antal arrangører af møder, arrangementer og selskaber har fået øje på stedets muligheder, og det var været med til at give mere ekstra travl vinter og flere forespørgsler.

- Men har nu så mange overnatninger, at vi nu er nødt til at begrænse antallet af selskaber i juni, juli og august, fordi vi har så mange gæster. Det er lidt ærgerligt, men vi har ikke selskabslokaler til det, fortæller Dorthe.

Samtidig vil de også havetid til at gøre ekstra ud af de overnattende gæster.

- De får tilbudt at smage på årets sild og bjesk, og kan vi høre at de er interesseret om at høre mere om det og om Hirtshals, så fortæller vi om historien bag, og om fyret og andre historier fra byen. På den måde er vi også en slags ambassadører for Hirtshals, slutter Dorthe Schaltz.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...