HIRTSHALS: Hirtshals Turistforening regner med at kunne køre den kommende sæson igennem med Hirtshals Autocamperplads ved Doggerbanke uanset interessen fra anden side om at udnytte arealet til butiksformål.

Udvalget for teknik og miljø indstillede i sidste uge, at der går en planproces i gang for det 11.000 kvadratmeter store areal. Herunder med forudgående offentlighed inden kommunen udarbejder lokalplan og tilhørende kommuneplantillæg.

- Autocamperpladsen ligger et dejligt sted, hvor folk kan holde bynært, hvor folk kan komme ud i byen og få et glas og mad uden skulle ud at køre, siger byrådsmedlem Jørgen Christensen, der indtil i mandags havde en anden kasket som formand for Hirtshals Turistforening.

For to år siden var Stoltzes Plads, som arealet også kaldes i folkemunde, også i fokus for butiksformål, men dengang var der ikke flertal i byrådet for det.

- I alle de år vi har drevet autocampingplads har der været diskuteret, om der skal være supermarked på arealet. Derfor har vi i turistforeningen sovet med støvlerne på, men vi har ikke kunnet finde andre steder. Hvis det ender med turistforeningen bliver opsagt, har kommunen lovet at hjælpe med en alternativ placering, fortæller Jørgen Christensen.

Han frygter en situation, hvor kommunen sælger grunden til dagligvarebutikker og der ikke henvises til en ny autocamperplads:

- Så vil vi se autocampere over alt i byen på p-pladser, på havnen, i klitplantagen og i naturen i øvrigt.

Som politiker har Jørgen Christensen ikke gjort sin holdning op endnu til en lokalplan for Stoltzes Plads.

- Det er så positiv med de mange, som etablerer sig med forretning i byen. Det jeg er mest bange for er, at det er eksisterende forretninger, der flytter fra centrum og ind i det nye område, og efterlader flere huller. Dem har vi i forvejen et par stykker af, siger Jørgen Christensen.

På det seneste medlemsmøde i Hirtshals Handel og Erhverv var der flere der kritiserede det punkt, hvor restauratør Ejvind Jensen rejste spørgsmålet om at stille krav om fjernelse af tomme gamle butiksbygninger ved udflytning.

Her blev der blandt andet tænkt på den gamle Nettobutik på Skagerrakvej, som har stået tom og forladt efter at forretningen blev flyttet til en ny flot bygning ved siden af det tidligere rådhus. Den gamle butik ligger klods op ad Sømandskirken, som er en del af den igangværende områdefornyelse.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...