Arbejdsgruppe indbyder til borgermøde om en udviklingsplan for byen

TORNBY: Lørdag den 2. marts indbyder arbejdsgruppen ”Tornby i Grøn Bevægelse” til Borgermøde om den nu færdigudarbejdede potentialeplan for Tornby.

- Vi glæder os til at præsentere den store plan for fremtidens Tornby. Præsentationen er delt op i to dele. En udendørs, hvor vi går rundt og ser på de områder, hvor der byder sig nye muligheder, og en indendørs hvor planen bliver præsenteret i detaljer, fortæller Peter B. Kristensen, der er tovholder for arbejdsgruppen.

Den udendørs præsentation starter ved Dagli’Brugsen klokken 09.30. Deltagerne går en tur til de steder, der er beskrevet i potentialeplanen. Rundturen varer 1 time og slutter ved Tornby Skole, hvor skolen byder på varm kaffe og en bid brød. Herefter fortsætter den indendørs præsentation til omkring klokken 12.

Alle er velkommen. Interesserede vælger selv, om de vil deltage både i den uden- og indendørs præsentation eller kun i en af delene. Arbejdsgruppen anbefaler, hvis der ikke er tid til at deltage i hele arrangementet, at den indendørs præsentation vælges da det er den mest detaljerede.

- Når nu det sidste punktum er sat i potentialeplanen, så kommer den næste spændende fase, hvor vi skal iværksætte de projekter, der er beskrevet i planen. Dette arbejde skal rent ressourcemæssigt ikke undervurderes, det kræver fokus, nogle klare mål og stram styring. Vi håber, at der er mange borgere, der vil byde ind på denne del af projektet. Det er vigtigt, at vi alle tager ejerskab og løfter i flok, så vi kan få de spændende planer ført ud i livet, siger Peter B. Kristensen.

Arbejdet med at udvikle Tornby begyndte i 2017, hvor initiativrige borgere ansøgte Hjørring Kommune om midler til at lave en plan for byens fremtidige udvikling. En sådan plan kaldes for en potentialeplan. Planen skal bruges som udgangspunkt til at igangsætte nye konkrete projekter. Hjørring Kommune bevilligede 100.000 kroner til formålet, og med hjælp fra landskabsarkitektfirmaet SLA med byplanlægger Sofie Kjærsgaard Dybro som faglig rådgiver, er planen blevet udviklet i tæt dialog med arbejdsgruppen, der består af Peter Kristensen, Niels-Kristian Balle, Jens Baggesen, Louise Møller og Anette Størup. Med til at udvikle planen har også været de mange ideer, som borgerne har bidraget med.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...