HJØRRING: Efter næsten tre måneders nedlukning af Vendsyssel Historiske Museum glæder museets personale sig til at kunne åbne dørene for gæster tirsdag den 9. juni kl. 11.00.

Faktisk har gæsterne være så savnet, at museet planlægger at gøre selve åbningsdagen til noget helt særligt med udrulning af den røde løber på museet i Hjørring, uddeling af smagsprøver på bjesk og en goodiebag til den første gæst, der løser billet til museet. Kl. 14.00 kan man komme på en lille rundvisning blandt museets bygninger og udstillinger, og kl. 15.00 præsenteres museets nye magasin med spændende artikler og program for efteråret på VHM.

Lige nu arbejdes der på højtryk på museets afdelinger for at sikre, at sikkerheden er i orden, når afdelingerne åbner. Der sættes skilte med anvisninger og retningslinjer op, der placeres spritflasker forskellige steder, plexiglas sikrer afstand ved billetsalgene og meget mere.

- Når vi først åbner den 9. juni, skyldes det, at vi har haft fokus på, at alle museets afdelinger og besøgssteder var sikret bedst muligt for vores gæster, siger museets direktør Anne Dorthe Holm.

- Vi har for eksempel skulle gøre os overvejelser over, hvor mange der må være i bunkerne under vores rundvisninger, hvordan vores frivillige kan være trygge ved at komme hos os, og hvordan vi sikrer hygiejnen bedst ved vores touchskærme i udstillingerne.

I den kommende tid bliver forholdene også lidt anderledes på Historisk Arkiv. Arkivet ser således gerne, at man retter henvendelse per telefon eller mail til arkivet inden besøget, så besøgene ikke ligger på samme tid.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...