Naturmødechef Jesper Lauritsen: Det gode værtskab i Hirtshals sparker røv

HIRTSHALS: Om en god uges tid bliver det meget synligt, at fjerde udgave af Naturmødet i Hirtshals bliver stort, når sekretariatet bag mødet går i gang med kørsel med lastbiler og opstilling betonklodser, scener og alt andet tilbehør.

- Med 85 stande og med en vækst i aktiviteter fra 200 sidste til over 300 i år bliver Naturmødet igen større og bedre. Det er en fed udvikling, og fedt for os, at folk har taget rigtig godt imod det tema vi har valgt i år Fra Tanke til handling, siger naturmødechef Jesper Lauritsen ved en orientering for medlemmer af byens handels- og erhvervsforening HHE.

Byens handelsfolk får i år en del af Naturmødets aktiviteter tættere på, idet 16 af boderne på mødet får plads i Nørregade, mens de andre fordeles på en del af Havnegade, Kystvejen og Skippergade.

Foruden hovedscenen The Thunderdome under Trappen får Naturmødet syv andre scener med forskellige aktiviteter, og glæder Jesper Lauritsen sig over, at familiescenen vokser, og at samarbejdet med Ungdomsøen i København om Roots scenen også er i udvikling.

Og specielt glæder naturmødechefen sig over at DR er med hele vejen i naturmødedagene 23. til 25. maj.

- Det er en fed udvikling med den store opmærksomhed, udtaler Jesper Lauritsen og tilføjer at han forventer fra 30.000 til 35.000 gæster på mødedagene.

- Der er ting ting vi har været opmærksomme på. Det ene er vejret, men selv om det kommer til at blæse, så skal folk nok komme alligevel, fortsætter Jesper Lauritsen.

Det andet punkt har været bekymringen for, at EU-valg og folketingsvalg slås sammen til et valg. Det ville i givet fald formentlig gå ud over den planlagte partilederdebat i Thunderdome, men nu ser det ud til at folketingsvalget er udskudt til senere end den 26. maj.

Jesper Lauritsen nævner, at hører fra flere og flere, at de har valgt at bliver væk fra Folkemødet på Bornholm, men i stedet tager til Hirtshals:

- Det jeg hører er at det er værtskabet, der spiller ind. Det er det gode værtskab. I kan noget med intimitet, så folk føler sig meget velkomne. Det er der vi sparker røv, slutter naturmødechefen med en opfordring til at holde fast i det gode værtskab.

Da det fjerde Naturmødet bliver større end tidligere vil et større område af byens centrum blive afspærret. Det indebærer at Hjørringgade og Jørgen Fibigersgade tages med som afspærrede gader. Desuden vil Skippergade og dele af Sydvestkajen, Havnegade og Kystvejen spærres af.

På mødet i HHE fortæller eventdesigner Rasmus Kolind Bang, at opstillingen til Naturmødet starter den 17. maj i Skippergade med placering stande, hvorefter de øvrige områder kommer med i dagene 20. og 21. maj med betonklodser, stande, scener osv.

- Jeg har det som en cirkushest, der står og gnister for at komme ind i manegen, erklærer Rasmus Kolind Bang, som i forvejen har været en tur gennem Nørregade og snakket med butiksindehavere om opstilling af de nye stande i gaden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...