HIRTSHALS: Sekretariatet for Naturmødet 2019 barsler med mange nyheder selv om årets naturmøde i Hirtshals på mange måder opfyldte målsætningen.

- Vi har en hel masse ændringer på vej, men meget er ikke faldet på plads endnu. De første tre år havde vi en dobbelt op strategi og blive større. Den strategi er slut. Vi er etableret, og folk kommer til os nu. De næste år prøver vi med en anden strategi med et nordisk perspektiv i 2019, videre ud i verden i 2020 og med et globalt fokus i 2021, fortalte naturmødeleder Jesper Lauritsen ved et morgenmøde i Hirtshals Handel og Erhverv.

Naturmøde 2019 foregår i dagene 23.-25. maj 2019.

Således nævnte han at ambitionen er at lave et borgmestertopmøde, fordi kommunerne er en vigtig aktør i forhold til naturens tilstand.

- Formålet er at skabe et indhold, så alle føler de her har fået noget ud af det, når de tager herfra, udtalte han.

Indholdet skal både appellere til det folkelige, faglige og politiske niveau, og i den forbindelse nævnte Jesper Lauritsen, at han dagen før havde været på en tur til København Zoo, som er interesseret i at være med næste gang.

En anden henvendelse er kommet fra Frej Elbæk, som er kommunikationschef for paraplyorganisationen Spejderne for de fem spejderkorps i Danmark. Spejderne er interesseret i at komme til Hirtshals i 2019.

Meget tyder også på, at antallet af stande vokser igen næste år, og her arbejder sekretariatet med en plan om at få dem op i gågaden, hvis de handlende er med på det.

Aalborg Universitet har hjulpet sekretariatet med evaluering af naturmødet, hvor 400 respondenter har svaret på en del spørgsmål.

- Vi står med en meget, meget stor succes. På tre år har Naturmødet formålet at gøre noget, som mange ikke troede var muligt, fortalte Jesper Lauritsen.

Det er ikke blot natur ”nørder”, som kommer til Naturmødet i Hirtshals. Ifølge evalueringen er det folkelige fremmøde gået fra 60 til 70 procent, og målet er komme endnu længere op.

Partiledermøde gav så meget respons i medierne, at 4 elektrikere kom på overarbejde, fordi der ikke var strøm nok på pladsen til de opstillede OB vogne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...