Nordjysk Pigekor leder efter piger, som elsker at synge

NORDJYLLAND: Nordjysk Pigekor er et kor med stolte traditioner, og nu åbnes der op for optag af nye piger, der vil være med til at udvikle og være en del af en stærk kortradition i Hjørring, der har eksisteret i ikke mindre end 55 år.

Nordjysk Pigekor er ensbetydende med firestemmig korsang af høj kvalitet, og repertoiret spænder meget vidt. Stilistisk tager Nordjysk Pigekor afsæt i den danske sangskat og arbejder såvel med den klassiske kortradition som med den rytmisk fortolkede a cappella-tradition.

Nordjysk Pigekor synger hvert år en række koncerter rundt om i Nordjylland - alt fra bryllup til den årlige julekoncert i Musikkens Hus med Aalborg Symfoniorkester. Det seneste år har Nordjysk Pigekor sunget med blandt andre Ida Corr og den svenske vokalgruppe Kongero, ligesom koret har sunget under gæstedirigent Phillip Faber, som også dirigerer DR Pigekoret.

Man starter dog blødt ud, når man begynder i Nordjysk Pigekor. Man begynder nemlig i Juniorkoret, hvor man lærer noder og udvikler sin stemme, og hvor man først og fremmest bliver en del af et stærkt, socialt fællesskab:

- Vores sangere kommer fra mange forskellige skoler, og kun få kender andre i koret fra begyndelsen. Derfor gør vi rigtig meget ud af fællesskabet, siger sangcoach og dirigent for Juniorkoret, Katrine Bach Skovmand.

Juniorkoret øver en gang om ugen. Først en time alene og derefter en time sammen med Pigekoret.

- Ved korstart får man en kor-mor, som har sunget i koret i mange år. Man sidder sammen med sin kor-mor ved prøverne, og hun hjælper også med alt fra nodelæsning til kor-uniform. Så man er aldrig alene, og man bliver meget hurtigt en del af korets stærke fællesskab, siger Katrine Bach Skovmand.

Juniorkoret tager også ud og laver sine egne små koncerter, så pigernes trænes i at stå foran et publikum. Det får man brug for, når man senere bliver en del af Pigekoret. Pigekoret har eksempelvis netop deltaget i den internationale kor-konkurrence European Choir Games 2019 i Göteborg, hvor pigerne skulle synge foran syv internationale dommere og hvor de blev vurderet på mange forskellige parametre i klassen ”Champions Competition”.

- Nordjysk Pigekor fik i øvrigt en flot sølvmedalje i konkurrencen, og det vidner om, at pigerne præsterer på et meget højt niveau, hvor faglighed, tillid til hinanden og et stærkt fællesskab er afgørende, siger Katrine Bach Skovmand.

Hvis man gerne vil være en del af Nordjysk Pigekor, skal man møde op torsdag 22. august kl. 17.30 på Hjørring Musiske Skole. Man kan også tilmelde sig på forhånd og finde flere oplysninger på Nordjysk Pigekors Facebookside.

Man kan desuden møde op til en uforpligtende, åben prøve på Hjørring Musiske Skole torsdag 15. august fra klokken 16 til 18. Her kan man se, hvad det betyder ”at gå til kor”, inden man tager stilling til, om man kunne tænke sig at være med. Her er både piger og deres forældre velkomne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...