HIRTSHALS: På den nyligt afholdte generalforsamling i Hirtshals Fiskeriforening oplyste formanden Niels Kr. Nielsen, at et helt nyt kassevaskeri på Hirtshals Havn vil færdig til foråret.

I øjeblikket er bygningen til den nye vask ved at blive opført ved fisketerminalen.

Det er fiskeriforeningen, som gennem selskabet Fiskernes Kasseudlejning ApS står for den service på havnen ved en vask, der trænger til udskiftning.

- Vores medarbejdere på kassevaskeriet yder et godt stykke arbejde. Jeg sagde sidste år, at vaskemaskinen havde rundet 8 millioner kasser, men med et godt håndelag og snilde, så fungerer vaskemaskinen stadig, sagde formanden på mødet.

Men Niels Kr. Nielsen er ikke i tvivl om, at kassevasken synger på sidste vers, så hvis den bryder ned vil det være slut. Det vil være for dyrt med en ny reparation.

- Så må vi nok vælge at stoppe med at vaske med det nuværende materiel. Vi håber selvfølgelig, at vi kan vaske fiskekasser med den gamle maskine til vi er klar med det nye anlæg, udtalte han.

Det er Hirtshals Havn, som står for tilbygningen til terminalen, og fiskeriforeningen lejer bygningen og sætter en ny vaskemaskiner ind.

- Det er en dyr post, men vi søger støtte gennem FLAG Nord til maskinen. Det er således, at vi fik lidt støtte til stablerafdelingen sidste år. Så i år søger vi til fase to i vores projekt, som er selve maskinen, fortalte Niels Kr. Nielsen.

Fiskeriforeningens bestyrelse håber FLAG vil se positivt på ansøgningen.

- Vi skulle gerne være klar med hallen og vaskemaskinen, så vi kan vaske kasser på det nye anlæg her til foråret, sluttede formanden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...