Byrådet i Hjørring skaffer restbeløb til opførelsen af den ny lægepraksis

HIRTSHALS: Hjørring Kommune har fået tilsagn om statslig støtte på 9,5 mio. kr. til at opføre et moderne og tidsvarende lægehus i Hirtshals og som planlægges opført i nærheden af det gamle rådhus.

Ansøgningen om tilskud til projekt Hirtshals Lægehus blev sendt i marts måned til Sundheds- og Ældreministeriet efter at de fire faste praktiserende læger i Hirtshals kom et fælles ønske om at få del i puljemidlerne til læge- og sundhedshuse.

Parterne blev enige om at søge 14,44 mio. kr., og med svaret var der indtil byrådsmødet onsdag aften fortsat et stykke vej med finansieringen, inden en entreprenør kan starte byggeriet af lægehuset.

Som bidrag til projektet skulle kommunen i første omgang stille en byggegrund til rådighed for byggeriet. Den er vurderet til 1,875 mio. kr.

Onsdag aften vedtog et flertal i Hjørring Byråd at finansiere den resterende del af projektet og sende et revideret projektmateriale og investeringsprofil til ministeriet.

Som følge af finansieringen af lægehuset nu er på plads, så går teknik- og miljøudvalget i gang med at udarbejde et nyt plangrundlag for Rådhusgrønningen, hvor huset skal opføres.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...