HORNE: Når medlemmerne af SMS Hjertestart ordningen Åbyen-Horne-Tornby-Hirtshals, rykker ud til borgere med hjertestop, vil de fremover være endnu bedre rustet.

- Vi har fået vores egen træningsdukke og træningshjertestarter (AED), fortæller tovholder Leif Bilde.

- Og det giver os en vis frihed, at vi selv har træningsudstyr. Så har vi nemlig altid mulighed for at øve os, når vi har tid og lyst til det og samtidig vil vores kurser også have en højere kvalitet.

Det nye træningsudstyr, har allerede været i brug, da der onsdag i uge 43 var repetitionskursus i hjertelungeredning, hvor 25 af ordningens medlemmer deltog.

Det er en donation fra Spar Nord Fonden, der har gjort det muligt for SMS Hjertestart ordningen, at indkøbe træningsudstyret.

- Det er vi naturligvis meget taknemmelige for, tilføjer Leif Bilde.

- Og der er ingen tvivl om, at det vil betyde en bedre kvalitet i den hjælp vi kan tilbyde - og det kan i sidste ende være forskellen på liv eller død.

Fakta om SMS Hjertestart.

En SMS-hjertestartordning er en frivillig førstehjælpsordning, hvor de frivillige rykker ud, når en borger i deres lokalområde får hjertestop. Når der kommer et 112 opkald, der vækker mistanke om hjertestop sendes der straks en sms til de frivillige, der er medlem af SMS-hjertestop i det distrikt, hvor borgeren med hjertestop befinder sig. De frivillige påbegynder genoplivning indtil ambulancen når frem, hvilket kan være helt afgørende for hvor gode muligheder borgeren har for at overleve.

Læs mere: www.dpv.rn.dk/frivillige/sms-hjertestop

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...