Dine lokale nyheder er flyttet

Vi vil gerne invitere dig med over til vores helt nye online univers, hvor du fremover kan følge med i hvad der sker, lige præcis der hvor du er. Vi opdaterer dig om begivenheder, nye muligheder, oplevelser, lokale ildsjæle og forretninger.

FREMGANG: Oversøisk Skibsreparation på Sydvestkajen 5 i Hirtshals er solgt til Hjørring Kommune

Indehaveren af Oversøisk Skibsreparation, som også kan kaldes ”Kultur- og Naturværftet Moonshine” hedder Bjarne Persson.

Han har solgt sine ejendomme til Hjørring Kommune for en pris på 2,3 millioner kroner.

Bjarne siger det drejer sig om to ejendomme, nemlig den på Sydvestkajen 5, som er på cirka 250 m2, og ligger på en grund der er cirka 800 m2, og så ejendommen på Skibsbyggervej.

Her er ejendommen på cirka 600 m2, og ligger på en grund der er omkring 2000 m2.

Ejendommen på Sydvestkajen vil blive anvendt til en slags aktivitets og kulturhus for de mange store events, der er i Hirtshals igennem året.

Det er for eksempel Hirtshals Fiskefestival, og det er Musik Under Trappen, samt det store Naturmøde, og mange andre kulturbegivenheder og oplysningsarbejde for skolerne, samt et hjælpehus for Hirtshals Marina.

Dertil udstillinger og mødested for eksempelvis sportsløbere, og for almindelig madpakkerum, og måske mange flere ting til gavn for byens borgere og turister.

Det har Mette Jensen, som er konservativ byrådspolitiker foreslået.

Bjarne Persson glæder sig til at se sin ejendom anvendt til andre formål, end det den oprindeligt i 1978 blev bygget til.

- Det er en god solid bygning med gode mure, og et godt solidt tag og loft, som sagtens kan anvendes til kulturelle formål, når der bliver lavet lidt om indvendig, og på den udvendige grund, siger Bjarne Persson.

- Jeg har anvendt ejendommen i cirka 45 år, og den har, som den står her, en stor skibsbyggerhistorie at fortælle, og jeg synes det ville være synd at rive den ned og bygge nyt. Men det skal jeg jo ikke bestemme.

Ejendommen på Skibsbyggervej med den store grund har også mange anvendelsesmuligheder - måske til en stor parkeringsplads.

- I weekenden holder der tit 20 biler med bådtrailere parkeret på min grund, og det har glædet mig meget, for det er jo alle fritidsfiskere, der kommer fra hele landet, for at sejle en tur ud i Skagerak, og samtidig besøge Hirtshals, hvor de både spiser på vore restauranter, og handler i vore butikker, siger Bjarne Persson.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...