Sygeplejeske, pædagog, lærer eller natur- og kulturformidler - 371 har fået tilbudt en studieplads på én af UCNs fire uddannelser i Hjørring

HJØRRING: Flere unge skal i år i gang med en videregående uddannelse i Hjørring. 371 har fået tilbudt en studieplads på én af UCNs fire uddannelser, og det er 11 procent flere end sidste år.

Fremgangen skyldes først og fremmest, at UCN har fået plads til flere studerende. 22 ekstra pladser på pædagoguddannelsen og 10 ekstra sygeplejepladser. Det er resultatet af en politisk aftale om ekstra studiepladser som følge af COVID-19-situationen.

- Det betyder rigtig meget for hele Vendsyssel, at der er gode attraktive videregående uddannelser lokalt i Hjørring. Og at søgningen til uddannelserne er stor. Derfor er vi også glade for, at vi har fået mulighed for at optage endnu flere af de mange unge, som gerne vil i gang med at studere i Hjørring, ikke mindst set i lyset af den aktuelle situation med coronavirus, fortæller Lene Augusta Jørgensen, rektor på Professionshøjskolen UCN.

UCN i Hjørring modtog i alt 1.050 ansøgninger. Ud af dem var 386 første-prioritetsansøgninger, hvilket er en stigning på ni procent i forhold til året før. 371 af dem har altså fået tilbudt en studieplads på UCN.

Flest studerende er klar til start på sygeplejerskeuddannelsen, der kan byde velkommen til 145 nye studerende, mens pædagoguddannelsen skal stille stole frem til 140. På læreruddannelsen er man klar til at tage imod 48 nye studerende, hvilket er 23 pct. flere end sidste år. Her er der dog fortsat ledige pladser.

På den mindste uddannelse – natur- og kulturformidling – er der optaget 32 nye studerende. Her har der til gengæld været rift om pladserne i år. 75 pct. flere havde søgt ind på uddannelsen som 1. prioritet, og UCN har derfor måttet skuffe flere af ansøgerne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...