Tversted-trio tager på eventyr

TVERSTED: Nogen køber en Harley Davidson og andre en racercykel, når man er ved at nå efterlønsalderen

Posten, landmanden og skorstensfejeren fra Tversted, cykler til Paris med Team Hjørring.

De cykler for at støtte 15 unge mennesker på Team Hjørring Youth.

- Hos os fra Tversted, blev valget en racercykel, ikke kun for motion skyld, men vi har alle tre kørt på racercyklen for 30 – 40 år siden og af forskellige grunde skulle vi alle i gang igen.

- Januar 2018 læste vi om Team Hjørring. Projektet som handler om at hjælpe børn i Hjørring Kommune til et gladere og sundere liv med fokus på cykling. Der etableres et ungdomscykelhold kaldet Team Hjørring Youth. Det ville vi gerne støtte op om, samt også få den motion som alle bør give sig selv.

Skorstensfejeren: Flemming E. Nielsen

Søndag 28. august 2017 sad jeg og spiste med en meget god veninde på en restaurant i Hirtshals. Hun spurgte til mig, da hun synes, at jeg ikke så helt frisk ud, og det kunne jeg også bekræfte, da der var en summen og buldrende følelse i kroppen.

Nå, men vi havde jo bestilt maden, så den måtte vi jo spise først, her efter blev vi enige om at ringe til vagtlægen. Vagtlægen ville sende en ambulance med det samme, men aftalen blev at vi selv skulle køre derop med det samme.

Det var så heldig vis kun hjerteflimmer, som personalet sagde med et smil ”du er jo ikke syg syg men kun vag”

Hjørring Sygehus var super professionel, så tidligt mandag morgen, blev jeg bedøvet og fik et stød, så var alt ok igen, skulle ligge 6 timer til observation. Her var der en sød sygeplejer som oplyste mig om, at den cykel som jeg nok havde til at stå ude i skuret ”Den ville virke bedst hvis den kom ud”

Få dage efter blev jeg så ringet op af Inge og Kurt Larsen, ”Ja, det er så på tirsdag kl 17.00 vi cykler i Astrup” Der var ingen spørgsmål eller tvivl, men jeg skulle bare møde op.

Så stort Tak til den søde sygeplejer og til Inge og Kurt Larsen, uden dem var jeg nok ikke kommet i gang.

Status: Jeg har nu normalt blodtryk og Kolesteroltal samt jeg har tabt mig ca. 20kg.

Posten: Henning Sørensen

Blev som ganske ung mand lokket med i Tandemklubben for blinde/svagtseende i Hjørring. Blev bidt af at cykle og det blev til mange motionsløb med blind passager.

Fik en cykelrute som arbejdsplads og det var med til at holde formen ved lige.

Det blev også til Sjælland rundt og Nordjylland rundt flere gange på den gamle grønne racer, som nu vist er temmelig retro.

Cykelruten på arbejde blev erstattet af en bilrute og hjemadressen ud af en stenet grusvej, så den lette cykel med de tynde dæk blev sat på loftet.

Drømmen om at køre langt var der stadig.

Fik i 2017 kendskab til Team Hjørring og drømmen om at komme til Paris på cykel var måske inden for rækkevidde.

Efter 1 år med hård træning, dejligt samvær med masser af grin, støn og gys, er det nu tid til at drømmen skal gå i opfyldelse.

Landmand: Arne Ibsen Nielsen

Hvorfor vil jeg cykle til Paris med Team Hjørring? Måske fordi alderen siger 60+, og jeg er ”gået ud i toppen”. Måske fordi jeg af og til har blylodder i benene (især op af bakkerne)!

Heldigvis er der nu efter ca. et års træning med cykelholdet også øjeblikke med ”gode ben”. Det gode sammenhold med de andre cyklister, giver på hver træningstur godt humør, og jeg møder en masse herlige personer, jeg ellers ikke ville krydse veje med.

Nu hvor tiden nærmer sig afgang, ser jeg frem til at prøve kondition og udholdenhed af.

Det bliver helt sikkert en stor og anderledes oplevelse, som jeg vil se tilbage på længe. 10 dage der bliver meget forskellige fra min hverdag som landmand.

De første cykelture i sep. 2017 var på 20 til 30 km og ikke over 20-23 km i timen

Nu køre vi over 200 km og med gennemsnitsfart på 25+ km.

Afsked med Hjørring

Torsdag 4. juli kl. 17. skal vi mødes ved city senen, det bliver vores officielle farvel til Hjørring.

Vi cykler samlet ned gennem Østergade, vi gør et stop hos Spar V og får taget et fælles foto og igen ved Brdr. Møll

Fredag 5. juli kl. 06.30 vi mødes foran Føtex, Føtex er vært ved kaffe og rundstykker for dem, der har lyst også pårørende.

Der er afgang kl. 07.00 mod Paris, med 1650 km på 9 dage.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...