Dog vil der fortsat blive taget hensyn til trafiksikkerheden

HJØRRING: Hjørring Kommune vil have flere og mere blomstrende rabatter af hensyn til insekterne og fordi det ser utrolig flot ud, når vilde blomster blomstrer. Derfor er kommunen i gang med at ændre måden, man slår rabatterne på. Det kræver tilvænning og afprøvning af nye teknikker, når der skal tages hensyn til både biodiversitet og trafiksikkerhed.

- Normalt slår vi rabatterne på de større veje to gange om året, forår og efterår. På det vedlagte kort er det de røde veje. Fremover springer vi nu forårsklipningen over på strækninger, hvor der kun er lave planter, som f.eks. engelsk græs og kællingetand. Viser det sig imidlertid, at nogle rabatter alligevel indeholder høje planter, bliver vi nødt til at klippe en ekstra gang af hensyn til trafikken, lyder det fra kommunen.

Alle rabatter bliver klippet om efteråret – det er i udgangen af august, når planterne har smidt deres frø. På kortet er indtegnet røde, grønne og gule veje. Det er de veje, Hjørring Kommune varetager klipningen af. Røde og grønne veje klippes hvert efterår, mens de gule veje klippes hvert andet eller tredje efterår.

Vejdirektoratet står for klipning af Løkkensvej, Frederikshavnsvej og motorvejen. De har slået rabatterne som normalt i år. Til næste år prøver kommunen også at få dem til at lave varieret klipning, der kan fremme biodiversiteten.

I nogle tilfælde skal rabatterne dog klippes. Det er blandt andet, når det handler om trafiksikkerheden, da det skal sikres:

* at afmærkningen af vejene er synlige.

* at oversigtslængder overholdes i vejkryds eller når veje skilles.

Andre årsager til at vi bliver nødt til at klippe rabatterne er

* når der skal bekæmpe flyvehavre

* når rabatterne ligger ved siden af marker, hvor der dyrkes frø – de er særligt følsomme overfor vildfarne frø.

* når det drejer sig om grøfter og grøftekanter, hvor der skal sikre vandets frie løb.

- Rundt om får kommunen hjælp til slåningen af velmenende private med havetraktorer og det er vi meget taknemmelige for. Men ligesom vi opfordrer kommunens egne traktorførere til at løfte klipperen, hvis der kun er lave blomster, vil vi gerne opfordre til, at dem, der hjælper, gør det samme, lyder det.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...