Butikkerne i Hirtshals og Tversted har endnu engang overgået sig selv - frivillige trækker læsset

HJØRRING: Røde Kors’ genbrugsbutikker i Hirtshals og Tversted har endnu engang sat omsætningsrekord med en omsætning på 851933 kroner.

- Det er fantastisk, men det kan kun lade sig gøre med de mange engagerede frivillige, der vælger at bruge noget af deres fritid på at gøre butikken indbydende, og byde kunderne velkommen med et smil. Vi er jo også ambassadører for Røde Kors i vores by.

Sådan lød det fra formand Jens Arne Nielsen på generalforsamlingen forleden.

Røde Kors i Hirtshals tæller 26 frivillige i Hirtshals-butikken og 10 i Tversted-butikken, og Jens Arne Nielsen har været formand for Røde Kors Hirtshals og Tversted i otte år

- Vi omsætter for 851.933 om året i de to butikker, og vi hjælper lokalt med 80.000 til julehjælp m.m., og vi sender 400.000 til internationalt hjælp her fra Hirtshals, siger Jens Arne Nielsen.

- Vi donerede 150.000 til Kenya over en treårig periode, altså med 50.000 hvert år.

Lokalt har Røde Kors en lektiecafé på Hirtshals Skole to timer om ugen efter skoletid.

- Vi har også i 2019 kunnet sende 10 børn og tre unge på en uges sommerlejr i Vesterskoven i Dybvad.

Røde Kors har også en telefon-tryghedskæde, hvor der hver dag hele året bliver ringet til de tilmeldte om morgenen.

- I forbindelse med julen har vi i år uddelt julehjælp til 35 trængte - hovedsageligt børnefamilier. Hver familie har fået et gavekort til Brugsen på 800 kroner samt et gavekort til vores butik på 200 kroner. Børnefamilierne har desuden fået et gavekort på 200 kroner til hvert barn til Bog & Ide i Hirtshals, oplyste formanden i sin beretning.

- Som tidligere år har vi også kunnet uddele julegave til 22 beboere på Havglimt.

- Vi har endnu engang fået en donation på 25.000 kroner fra Scanvogn samt en privat giver på 500 kroner, og det har været med til at vi kunne uddele julehjælp til så mange i den gamle Hirtshals Kommune, konstaterede formanden.

Jens Arne Nielsen glæder sig over, at der lokalt er masser af indleveringer fra borgerne.

- Vi får indlevering af tøj fra 10 containere, der er fordelt i Hirtshals og Tversted, og der kommer rigtig mange private og afleverer i butikkerne. De kommer med masser af tøj samt glas og porcelæn, køkkengrej og radioer, og meget mere. Vi har vejledende udsalgspriser fra vor hovedkontor, men vi sætter priserne, så de passer lokalt til Hirtshals og Tversted, og vi er meget billige med tingene her i vore butikker. Det er også det folk siger.

Jens Arne Nielsen fortæller, at det er fortsat er utroligt populært at gå i genbrugsbutikker.

- Det har jo nok noget at gøre med den klimapolitiske holdning , som mange mennesker har taget til sig som deres eget lille projekt, og det er jo godt for næsten alt.

Jens Arne Nielsen fortsætter gerne som formand for Røde Kors.

- Det ligger mit hjerte nært at yde hjælp til andre, siger Jens Arne, som også sidder med i Hirtshals Turistforening, hvor han er formand for Campingudvalget.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...