Valgmøde i Hirtshals sogn 15. september

HIRTSHALS: Tirsdag 15. september er der valg til menighedsrådet i Hirtshals sogn.

Det sker ved et valgmøde i Kirkecenteret og Hirtshals Kirke, og det starter kl. 19.00, siger formanden for menighedsrådet Grethe Bork,

Man kommer til kirkecenteret kl. 19 og får udleveret stemmesedler, når man er registeret, og man skal være bosiddende i Hirtshals sogn for at kunne stemme.

Herefter går man over i Hirtshals Kirke, hvor valghandlingen foregår, her kan alle stille op til valget, og man kan foreslå personer til valget.

Der er 9 mand høj i menighedsrådet og der er 5 der træder ud, og der er 4 der modtager genvalg, men alle skal altså vælges på denne aften, og der er kun de fremmødte til at vælge.

Grethe Bork modtager ikke valg.

- Nu har jeg været med i 10 år som formand, så nu må der nye kræfter til, men det har været en stor fornøjelse, med meget arbejde i alle disse år, der er møde i menighedsrådet én gang om måneden, tilføjer hun.

- Jeg synes vi har to fantastiske Kirker, Hirtshals Kirke med sin klassiske rumklang, og Emmersbæk med den lidt mere intime stemnings fyldt lokale, der også egner sig godt til kirkernes mange aktiviteter.

Hirtshals Kirke blev bygget i 1908 fordi der var stor bosætning i Hirtshals, og man kunne således ikke altid få plads i den gamle kirke i Horne.

På valgmødet 15. september serveres der kaffe i kirkecenteret.

Grethe Bork opfordrer alle til at møde op unge og ældre.

Rådet skal sikre at alt går rigtig til ved selve driften af Kirkerne, og rådet skal også høre med på præsternes forkyndelse, og sikre at det er inden for de rammer der er givet fra Kirkeministeriet, vedrørende forkyndelsen af evangeliet, og alle andre kirkelige handlinger.

Sekretæren i Kirkecenteret er jo Heidi Thaisen, og hun er sognets blæksprutte, der når ud med det, som menighedsrådet afstikker til hende, og hun er sammen med alle de andre ansatte, helt umuligt at undvære.

De 5,5 millioner som Sognet i Hirtshals råder over rækker til løn til 13 ansatte, samt til vedligeholdelse af bygninger og kirkegårde, samt til alle de aktiviteter som kirkerne skal afholde.

Præsternes løn er ikke med i det 5,5 millioner. De aflønnes direkte fra Kirkeministeriet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...