Dine lokale nyheder er flyttet

Vi vil gerne invitere dig med over til vores helt nye online univers, hvor du fremover kan følge med i hvad der sker, lige præcis der hvor du er. Vi opdaterer dig om begivenheder, nye muligheder, oplevelser, lokale ildsjæle og forretninger.

Skal man ud at gå en tur langs stranden i efterårsferien, så kan man samtidig deltage i det store kystlotteri og vinde flotte præmier.

Konceptet er ganske enkelt. Ved udvalgte strande er der opsat en kasse med affaldssække og kystlotteri-lodder.

Når man kommer til stranden, tager man bare en sæk fra kassen.

Sækken fyldes med affald under gåturen langs stranden og når turen er slut, sætter man et kystlotterilod på sækken og stiller den ved kassen.

I Hjørring kommune kan man deltage i kystlotteriet på strandene ved Tversted, Kjul, Hirtshals, Tornby og Lønstrup. Præmierne er bl.a. gavekort til feriehuse, camping og seværdigheder i hele landet.

Kystlotteriet er i Danmark sat i værk af Kommunernes Internationale Miljøorganisation (KIMO), og ud over i Hjørring Kommune afholdes lotteriet også i en række andre kystkommuner i de kommende måneder.

Med kystlotteriet får strandgæsterne en lille ekstra gulerod for deres indsats med at hjælpe til med at holde strandene rene, og samtidig bliver der skabt opmærksomhed om problemerne med affald fra havene.

Kystlotteriet afsluttes i denne omgang den 4. december 2020. Herefter bliver der trukket lod blandt de afleverede lodder.

Men man kan stadig indsamle affald, da de opsatte kasser bliver stående og lotteriet fortsætter igen i 2021.

Man kan læse mere om Kystlotteriet, gevinsterne og placering af kystlotterilodderne på hjemmesiden kystlotteriet.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...