HIRTSHALS: Vi kender alle historierne om unge talenter, der har taget turen væk fra Vendsyssel for at kunne udvikle sig i Aarhus, København, London eller andre storbyer. 18-årige Peter Svenningsen er et eksempel på, at turen også kan gå den anden vej. Den unge bordtennisspiller flyttede for et år siden fra Hillerød til Hirtshals – fordi han har ambitioner med sin sport.

- For holdet er målet i år at komme i top 4 og kæmpe med om medaljerne. Mit personlige mål er, at komme med til OL i 2024, fortæller Peter Svenningsen, der altså ikke er blevet Hirtshals-bo ved et tilfælde.

Siden han var seks år gammel, har bordtennis været en stor del af Peters liv. Han har spillet i Hillerød og Virum og har vundet hele 8 DM-titler som ungdomsspiller. Da han var færdig med folkeskolen, stod Peter overfor valget om han ville satse mere på bordtennis eller trappe ned, som så mange andre gør i den alder, hvor uddannelse og ungdomsliv fylder.

- Jeg havde lyst til at satse på sporten, men tanken om at tage til Tyskland eller Sverige tiltalte mig ikke. Jeg vidste også godt, at det ikke fungerede for mig, hvis jeg skulle selvtræne en masse og ikke have trænerens støtte og opmærksomhed. På den måde passede B75s tanker om at lave et center, hvor man samlede gode spillere og træner to gange om dagen mig perfekt. Første sæson boede jeg her i Hirtshals 15 dage om måneden. Når jeg nu bor her fast, skyldes det ikke kun bordtennis. Jeg er blevet taget fantastisk imod, og havde ikke været her i år, hvis fællesskabet ikke var på plads, understreger Peter Svenningsen.

- Truppen i år er blevet endnu bredere og mere jævnbyrdig, end den var i sidste sæson. Her er helt klart et godt træningsmiljø, som udvikler mig. Samtidig er det fedt, at vi unge spillere bor i det samme hus. Vi hygger os sammen, men der er også plads til at man kan trække sig og være alene. Eneste ulempe, er, at min kæreste gennem to år stadig går i skole i Hillerød. Jeg savner hende og min familie, slutter Peter Svenningsen, der ser frem til at komme i gang med sæsonen og fra start bevise, at B75 er Jyllands bedste bordtennisklub ved at vinde kampene imod Viby og Silkeborg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...