Sangerinden Signe Asmussen giver koncert, akkompagneret på klaver af kirkens organist, Arne Jørgen Fæø

HIRTSHALS: Det er som bekendt årets uafvendelige gang at vi nu er på vej ind i den tid, hvor sangfugle i flokkevis forlader vores breddegrader og flyver sydpå til varmere himmelstrøg. Der gives heldigvis undtagelser, som lyser op i efterårets tiltagende mørke. En af kongerigets skønneste sangstemmer lægger for eksempel vejen forbi Hirtshals kirke torsdag 3. oktober klokken 19.30. Det er sangerinden Signe Asmussen der giver koncert, akkompagneret på klaver af kirkens organist, Arne Jørgen Fæø.

Og programmet indeholder rent faktisk nogle ornitologiske elementer. Et af værkerne der vil blive fremført er ”Histoires Naturelles” af Maurice Ravel. Og her kan man blandt andet høre om både påfugl, isfugl og perlehøne. Der bydes også på umådeligt smukke, stemningsmættede sange af Claude Debussy og fem sange af den finske nationalkomponist, Jean Sibelius. Sidst, men ikke mindst, kommer den sydlandske varme virkelig frem, i form af ”Poema en forma des canciones” af den spanske komponist Joaquin Turina. Så måske kan trækfuglene nøjes med af flyve til Hirtshals i år?

Signe Asmussen er uden tvivl en af Danmarks mest alsidige sangere. Hun trives godt i snart sagt enhver stilart, og høres tit som operasolist, som ensemblesanger, som solist med landets symfoniorkestre og som fortolker af ny musik. Hun har også sit eget latin-jazz ensemble ”The Latin Clásico.” Men favorit disciplinen er dog lied-koncerterne, som aftenens koncert er et eksempel på. Det helt enkle format, en sanger og en pianist, giver et helt særligt nærvær og kontakt mellem udøvere og publikum.

Duoen Signe Asmussen og Arne Jørgen Fæø har eksisteret i mange år, og har givet koncerter i alle dele af landet, samt i Tyskland. Sammen har de et meget bredt lied-repertoire, hvorfra vi denne aften kan høre udvalgte favoritter.

Efter koncerten er der som sædvanlig Efterspil i kirkecenteret, hvor kirken byder på en lille forfriskning og muligheden for at musikere og publikum kan mødes med hinanden og afrunde aftenen på en meget uformel og hyggelig måde.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...