NORDJYSK PIGEKOR: Anne Middelboe Christensen og Lars Sennels er blevet ambassadører for koret

HJØRRING: Nordjysk Pigekor har fået to ambassadører. Det er Anne Middelboe Christensen, dramaturg ved Vendsyssel Teater, og Lars Sennels, direktør samme sted. Parret blev forleden udnævnt ved Nordjysk Pigekors sommerkoncert i en fyldt koncertsal på UCN på Skolevangen.

- Det er en meget stor ære, at Nordjysk Pigekor har valgt netop os, siger Anne Middelboe Christensen, der betegner det som en formalisering af et allerede godt venskab, og det kan Lars Sennels bakke op om:

- På teatret har vi allerede stor glæde af Nordjysk Pigekor, som stiller op, når vi beder om det. Eksempelvis da vi afslørede kunstværket Bodies on Balconies (skulpturelt værk i teatrets foyer skabt af Uffe Isolotto, red.), og pigerne stod på vores balkon og sang Sebastians Romeo, eller da vi i forbindelse med valget havde vælgermøde, siger Lars Sennels.

Både han og Anne Middelboe Christensen betegner koret som det bedst blandt amatørkor, og de mener, at koret rammer et meget højt, korteknisk niveau.

- Jeg ser faktisk også koret som ambassadør. Nordjysk Pigekor er ambassadør for vores landsdel, og derfor skal vi selvfølgelig samarbejde. Det er vejen frem for Nordjylland, siger Lars Sennels.

Det er ikke usædvanligt, at pigekor har formaliserede venskaber. Eksempelvis er Kronprinsesse Mary protektor for DR Pigekoret, og nu er Anne Middelboe Christensen og Lars Sennels altså ambassadører for Nordjysk Pigekor. Og jo, der er også en lille sammenligning her, afslørede Anne Middelboe Christensen ved sin tale ved korets sommerkoncert:

- Mine piger har selv sunget i DR Pigekoret, så jeg ved om nogen, hvad det kræver af forældrene, men så sandelig også af pigerne. Tasken skal ikke bare være pakket med skolebøger, men også med sorte ballerinasko og noder. Det kræver en stor indsats at synge på så højt niveau.

Nordjysk Pigekor skal i øvrigt være ambassadør for Hjørring og Nordjylland, når koret til august skal deltage i den internationale korkonkurrence European Choir Games i Göteborg i Sverige.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...