Virksomheden holder dog igen med produktion pga. svingende laksepriser

HIRTSHALS: Kapaciteten til mere lakseproduktion er på plads hos OH Fiskeeksport i Hirtshals, men store udsving i priserne på laks har betydet, at selskabet holder lidt igen med produktionen.

- Det er træls, fordi vi på den måde bliver hindret i at lave så meget, som vi egentlig gerne ville. Kunderne, som vi sælger til, ved nemlig heller ikke, hvad de skal gøre, siger Ole Hatlebakk, der er administrerende direktør og grundlægger af OH Fiskeeksport.

- Når kunderne ikke ved, om de skal købe nu eller om to uger på grund af udsvingene, så køber de generelt ikke helt så meget, fortsætter han.

Samtidig kan OH Fiskeeksport, der sælger laks fra Norge og selskabets egen landbaserede produktion i Danmark, ikke fastsætte egne priser med ret lang tidshorisont, og derfor tvinges produktionen ned under kapaciteten på selskabets faciliteter i Hirtshals, hvor der laves fileter og lakseportioner.

Han håber derfor på mere stabilitet i indeværende regnskabsår, men indtil nu ser udsvingene ud til at fortsætte - primært fordi udbuddet er for lavt. Men stabilitet er det altafgørende ønske, og hvilket niveau, priserne så stabiliserer sig på, er knap så vigtigt, lyder det fra Ole Hatlebakk.

Han kan se tilbage på regnskabsåret 2017/18, der fortsat gav en pæn driftsindtjening og et fornuftigt overskud på trods af usikkerheden.

I regnskabsåret, der sluttede med udgangen af april, blev driftsresultatet før renter og skat således 3,1 millioner kroner mod 2,6 millioner kroner året før. Overskuddet på bundlinjen faldt til 1 million kr. fra 2,5 millioner kroner, men det kan primært tilskrives udsving i selskabets handelsvalutaer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...