Menighedsrådet og Bjærgelauget havde skaffet siddepladser til 70, men det var ikke nok, for der kom 95.

I mange år har Tversted Menighedsråd og Tversted Bjærgelaug afholdt strandgudstjeneste ved Bjærgelaugets bådehus den første søndag i august. Sådan var det også i år, og da vejret i søndags viste sig fra den sommerlige side, blev det en rigtig udendørs gudstjeneste, hvor de mange gæster sad på stole og bænke på parkeringspladsen ved bådehuset.

Menighedsrådet og Bjærgelauget havde skaffet siddepladser til 70, men det var ikke nok, for der kom 95. Der var heldigvis ingen, der gik. De, der ikke var siddepladser til, fandt sig blot en plads omkring Bjærgelaugets fladbåd eller i klitterne.

Det var sognepræst i Tversted Uggerby Sogne, Johan Hermann Rump, der forestod gudstjenesten sammen med kirkens organist Rolf Ruggaard. For at gøre gudstjenesten ekstra festlig, havde Menighedsrådet allieret sig med sangerinden Ann-Katrine Nielsen og musikerne Steen Holm Bisgaard på saxofon samt Helge Nyborg Jensen på bas.

Efter Stevie Wonders ”Isn’t She Lovely” som indgangsmusik bød sognepræst Johan Hermann Rump velkommen til gudstjenesten ved Bådehuset, som har været afholdt hvert år siden 2012. Derefter bad præsten en indledende bøn efterfulgt af Trosbekendelsen.

Menigheden sang ”Vestkystens sønner” skrevet af Thomas Olesen fra Løkken på ”Volle Fiskers” Hirtshals melodi.

Johan Hermann Rump holdt prædiken ud fra Lukasevangeliet 19,1-10, der handler om tolderen Zakæus. Teksten blev aktualiseret ud fra mottoet ”At forandre, for at bevare”.

Efter prædiken blev salmen ”Menneske, din egen magt” af Lars Busk Sørensen med musik af Willy Egmose sunget. Derefter var der afsluttende bøn, Fadervor og sang ”Danmark, nu blunder den lyse nat” af Thøger Larsen og Oluf Ring. Til slut lyste præsten Velsignelsen, inden Ann-Katrine Nielsen, Steen Holm Bisgaard og Helge Nyborg Jensen sang og spillede Louis Armstrongs ”What a Wonderful World”.

Efterfølgende var alle inviteret til kaffe og hjemmebag i Bådehuset.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...