MYGDAL: Ude på landet, på en mørk landevej nær Mygdal lyser et lille hus op i landskabet. Det er Bønnehuset, det tidligere missionshus, der sender lys og varme ud i mørket og byder de besøgende velkommen. Sidste tirsdag var der ekstra mange besøgende, da ”Det Kærlige Kor” Sysselkoret fra Hjørring gav en storslået julekoncert. Det var Inge Reenberg og Jesper Holmelund, der for 6. gang havde inviteret det populære kor til Bønnehuset for at byde adventstiden velkommen.

- Vi er meget glade for, at I igen i år har sagt ja til at komme og afholde julekoncert her i Bønnehuset. Det er nu 6. gang, I er her, så det må vel siges at være en fasttømret tradition. I kan se, at I er populære, for huset er som altid fyldt, når I holder koncert, siger Inge Reenberg i sin velkomst.

Sysselkorets dirigent Camilla Hyttel fortalte lidt om koret og præsenterede de enkelte numre. Koncerten var delt op i to afdelinger, hvor den første mest var med nyere sange, og den anden afdeling var fyldt med alle de kendte julesange.

Efter pausen præsenterede Jesper Holmelund apoteker Henrik Lintner, der også i år fortalte den rørende og sjove historie om ”Lille Jubbers Jul”. En julefortælling der foregår i telefonkiosken på Lille Triangel på Østerbro i København. Historien handler om den forældreløse dreng Jubber, der får lov til at bo i den ene boks i kiosken af telefondamen frøken Møller. Hele historien ender på mystisk vis med, at Jubbers far er politimanden, som kommer og flirter med frøken Møller, og selveste frøken Møller er Jubbers mor! Så nu er Jubber ikke længere forældreløs.

Henrik Lintner fortalte historien med humor og vid, så latteren rungede gennem Bønnehuset.

Det var en julekoncert med varme, humor og et livligt overraskende kor, som tilhørerne lyttede begejstret til og kvitterede med stående klapsalver.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...