Dine lokale nyheder er flyttet

Vi vil gerne invitere dig med over til vores helt nye online univers, hvor du fremover kan følge med i hvad der sker, lige præcis der hvor du er. Vi opdaterer dig om begivenheder, nye muligheder, oplevelser, lokale ildsjæle og forretninger.

SE VIDEOEN - Landbrugsmuseet i Mosbjerg har masser af kartofler, som gæsterne må samle

HJØRRING: Vendsyssel Historiske Museum har set sig nødsaget til at aflyse den traditionelle kartoffeldag på Landbrugsmuseet i Mosbjerg i efterårsferien grundet Covid-19.

Men børn og voksne kan stadig samle sækkevis af kartofler og tage med hjem til middagsbordet.

Birgit Eriksen

Der er røde Alouette og gule Twister kartofler, der bare venter på at blive samlet op. Museets frivillige sælger sække til indsamling af kartofler. En sæk koster 40 kroner, og den må fyldes helt til bristepunktet. Herudover kan der købes grøntsager, der er dyrket på Landbrugsmuseet samt honning fra områdets bistader.

Da det er synd og skam, hvis de fine kartofler går til spilde, har museet som erstatning for kartoffeldagen lavet KARTOFFELDAGE til og med på fredag. Der er åbnet på Landbrugsmuseet fra klokken 10 - 14.

Onsdag var der flere familier, der fandt vej til markerne med de mange kartofler. På videoen ses en litauisk familie med mor, far, veninde og tre børn. Også Sophia og hendes mormor Ann-Marie Simonsen fra Hjørring nød formiddagen i det gode vejr og fik samlet mange kartofler.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...