Henrik Jørgensen fortsat formand for Vendsyssel Teater

Fra nytår har Vendsyssel Teater skiftet status.

Teatret kommer på finansloven sammen med Fredericia Teater og Randers Egnsteater som regionale kraftcentre for teaterkunst.

Staten skyder samlet godt 10 millioner kroner årligt i de tre teatre. De nye bestyrelsesmedlemmer er udpeget af fungerende kulturminister Rasmus Prehn (S), kommunerne, Statens Kunstfond og teatrenes medarbejdere.

Vendsyssel Teaters nye bestyrelse bevarer dog sin stærke lokale profil.

- Hvis nogen har været bekymret for om den lokale forankring bevares, når vi skifter status, så ser vi nu, at det helt ubegrundet, siger Vendsyssel Teaters direktør, Lars Sennels.

Hjørring Byråds 2. viceborgmester, Henrik Jørgensen (V), fortsætter som bestyrelsesformand. Han får følgeskab af sin byrådskollega Mogens Bjerre (S), der ligesom Ole Peter Christensen, direktør i Spar Nord i Hjørring, er genudpeget til bestyrelsen.

Godt for kontinuiteten

Bestyrelsen får tre nye medlemmer: dramatiker Julie Maj Jakobsen, innovationsdirektør på Aalborg Universitet, Dorte Maarbjerg Stigaard, samt ny medarbejderrepræsentant, teatrets belysningsmester Anders Budolf Andersen.

- Det er godt, at Henrik Jørgensen fortsætter som bestyrelsesformand. Det er godt for kontinuiteten, at teatret ikke skifter status, bestyrelse og formand på samme tid, siger Lars Sennels.

- Dramatiker Julie Maj Jakobsen fik en Reumert som årets dramatiker for Aftenlandet, som hun lavede til Aalborg Teater. Hun kender Nordjylland og det samme gør Dorte Maarbjerg Stigaard, som er en kapacitet med et kæmpeindblik i vores del af verden.

Vendsyssel Teater skal styrke og udvikle sin i forvejen stærke indsats for ny dansk dramatik, blandt andet med lokalt udgangspunkt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...