BINDSLEV: Fødevarevirksomheden Top Food i Bindslev har efter et strategiskifte haft fremgang og det som nicheproducent af forarbejdede kødprodukter til det skandinaviske marked.

Et kig i regnskaberne for 2017/18 viser tilbagegang i såvel bruttofortjeneste som overskud, men det afspejler ifølge administrerende direktør Michael Vadgaard Jørgensen, at selskabet i efteråret 2016 solgte visse produktionsaktiviteter fra.

- Vi tog en strategisk beslutning om, at vi gerne ville en lidt anden vej og udnytte vores fleksibilitet frem for at konkurrere med de store på deres præmisser. Det handlede om at finde vores niche, hvor produktion og kompetencer passer sammen med markedet, forklarer Michael Vadgaard Jørgensen.

En smule bedre end ventet

Han overtog virksomheden for omkring fem år siden sammen med Søren Hansen som led i et generationsskifte.

De to ejer i dag hver 40 procent af virksomheden, mens Morten Lauritsen, som er fabrikschef, ejer de resterende 20 procent.

I regnskabsåret 2017/18 genererede selskabet 1 millioner kroner på bundlinjen ud af en bruttofortjeneste på fem mio. kr.

- Vi havde for 2017/18 kalkuleret med et tæt på nulresultat, så det blev faktisk en lille smule bedre end ventet, konstaterer Michael Vadgaard Jørgensen.

Ændringen over mod en mere rendyrket nichestrategi reducerer ifølge direktøren risici og styrker mulighederne for at øge indtjeningen fremadrettet.

- Det, at vi er en mindre, men meget fleksibel spiller, gør det er nemmere for os at gå i nichemarkederne. I vores optik er det en sundere forretning, der passer bedre til, hvor Top Food er, siger Michael Vadgaard Jørgensen.

Han venter væksten i omsætningen vil stige i den nærmeste fremtid.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...