Jeppe Foldager blandt otte kokke, som dyster om at lave bedste skaldyrsret

HIRTSHALS/MORS: Der er lagt op til en kokkekonkurrence med deltagere fra øverste hylde, når der for første gang i Danmark nogensinde afvikles DM i Østersgastronomi på Mors lørdag den 13. oktober.

Otte kokke fra øverste hylde og nogle af landets bedste "kommende stjerner", indtager køkkener og podiet og skal dyste om at lave en skaldyrsret af ypperste kvalitet.

Blandt deltagerne i DM i Østersgastronomi er Hirtshals-kokken Jeppe Foldager, der er Køkkenchef på Restaurant Kanalen i København, vandt i 2013 sølv ved Bocuse d’Or (VM for kokke) og er oprindeligt udlært på Rosdahls i Aalborg. Han stammer fra Hirtshals og var i 2007 hofkok på Kongeskibet Dannebrog.

- Vi glæder os over at byde velkommen til nogle af landets bedste kokke til DM i Østersgastronomi og DM i Østersåbning, samt til nogle af landets bedste vintjenere til DM i Champagnesabling. De tre flotte Danmarksmesterskaber er, sammen med opførelsen af det nye banebrydende Nordic Food College, som vi netop har taget første spadestik til, med til at placere Nykøbing Mors som Danmarks Skaldyrshovedstad. Vi glæder os til at byde hele Danmark velkommen til en weekend i skaldyrenes tegn, siger Borgmester Hans Ejner Bertelsen (V), Morsø Kommune.

Gæsterne til DM i Østersgastronomi får mulighed for at købe smagsprøver fra kokkenes retter ligesom der vil være andre skaldyrsretter til salg ved arrangementet, hvor Jesper Knudsen skal forsvare sit Danmarksmesterskab i Østersåbning i kamp med en række andre danske kokke og Restaurantchef på Ruths Hotel i Skagen, Johan Brodersen, skal forsvare sit Danmarksmester i Champagnesabling.

Arrangementerne finder sted lørdag den 13. oktober 2018 fra kl. 10.00 på havnen i Nykøbing.

Følgende kokke deltager i DM i Østersgastronomi:

Jeppe Foldager, der er Køkkenchef på Restaurant Kanalen i København.

Michelin-kokken Michael Nørtoft fra Restaurant Ti Trin Ned i Fredericia, deltager med et team bestående af Rasmus Refshauge fra den anerkendte fynske restaurant Restaurant Lieffroy i Nyborg samt broderen Mathias Nørtoft.

Jacob Jensby er et af landets store kokketalenter og allerede en del af Junior-landsholdet. Han slår til dagligt sine folder i Anlægspavillionen i Holstebro, og er udlært på Under Klippen i Holstebro.

Henriette Bæk Laursen deltager midt imellem et jobskifte. Hun skifter Hotel Tambohus på Thyholm ud med Søllerød Kro i Nordsjælland fra den 1. november, og er et kendt ansigt i den nordvestjyske kokkeverden.

Habibullah Khaliqdad har en fortid på Københavnske Michelin-restaurant FORMEL B, og arbejder i dag på Restaurant Jonstrup i Kirke Hyllinge.

Lasse David Povlsen har en fortid hos Wassim Hallal på Frederikshøj Kro ved Aarhus, men har også arbejdet på Kong Hans Kælder i København og flere andre steder. Han får selskab af Jens Bach, der er udlært på Vendia Bryghus i Hjørring - samt Theis Kaae Bekker, der er uddannet fra Restaurant Ferdinand i Aarhus.

På Mors finder man Sallingsund Færgekro, der under Jens Peter Skovs ledelse fortsat holder den gastronomiske fane højt. Bob Trinkjær, er manden der holder gryderne i kog på den gamle færgekro, og han stiller op flanker.

Da Daniel Justesen åbnede Restaurant Limfjordens Hus på den yderste mole i Glyngøre, var det med håbet om at skabe en restaurant med et højt, højt niveau.

Kokkene skal levere serveringer, hvori der indgår minimum LimfjordsØsters og LimfjordsMuslinger.

Dommerpanelet har Per Mandrup som formand. Han er blandt andet hædret med Cordon Rouge, som er den største hædersbevisning indenfor nordisk gastronomi.

Dommerpanelets sammensætning er hemmelig grundet risikoen for, at deltagerne kan tilrettelægge deres retter efter dommernes kulinariske præferencer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...