Der er brug for en ny hal til landets ældste fladbåd - bådehallen skal summe af liv

TORNBY: Tornby Bjergelav ønsker sig en ny bådhal til Danmarks ældste fladbåd, og er nu på udkig efter økonomisk støtte til projektet.

Danmark ældste fladbåd ligger i Tornby og fylder i år 140 år. Vedtægterne for bjergelavet stammer helt tilbage fra 1926, så det er gamle, stolte traditioner, som Tornby Bjergelav fører videre. Lavet blev i 2016 revitaliseret, da fem friske gutter fra Tornby tog fladbåden under kærlig hånd og genoplivede foreningens aktiviteter med strandfest og ugentlige roture i sommerhalvåret.

Tornby Bjergelav ønsker sig nye rammer til fornyelse og bevarelse af kulturmiljøet omkring fladbåden.

I samarbejde med Hjørring Kommune har bjergelavet fået lavet skitser til en ny bådhal med velfærdsfaciliteter, så de aktive ildsjæle bedre kan rekruttere flere medlemmer, og dermed bedre sikre foreningens fortsatte liv og aktiviteter. Foruden at kunne vedligeholde den gamle båd i tørvejr og i ly for vestenvinden.

Tornby Bjergelavs nuværende bådhal fra 1970’er er i dårlig stand, og er ikke længere de bedste rammer for bjergernes arbejde med vedligeholdelse af båden eller til klub-livet efter træningssejlads.

Den nye bådhal skal være åben for turister og gæster i dagtimerne, så båd og udstilling om skudehandel er tilgængelig for besøg.

Ligeledes vil toilet være tilgængelig. Velfærdfaciliteterne vil kunne lånes af skoletjeneste, naturvejledere, naturgrupper o. lign. efter gensidig aftale og evt. imod et mindre beløb til rengøring af faciliteterne. Det er Tornby Bjergelavs ønske, at stedet kommer til ”at leve” og summe af liv, og tilbyder derfor gerne andre foreninger/ grupper til at benytte sig af velfærdsfaciliteterne.

Tornby Bjergelav er lige nu i gang med at skaffe finansiering af projektet, og beder også lokale og områdets gæster om et bidrag.

Der er sat stort skilt op omkring projektet ved indkørslen til bjergelavet og en indsamlingskasse ved Købmand Munch.

Man kan også støtte med et bidrag på mobilepay på nummer 189030. Hvis bjergelavet ikke skaffer nok penge til en ny bådhal, vil pengene gå til restaurering af den nuværende hal.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...