Børnene i Tornby forholder sig både til trivsel på deres egen skole og Børnerettigheder globalt

HIRTHALS: Der er gang i rettighedsrådet på Unicefs ny certificeret Rettighedsskole i Tornby

I sommer blev Tornby Skole certificeret UNICEF Rettighedsskole, og der har siden været fuld gang i aktiviteterne på skolen.

Rettighedsuge

- I ugen op til efterårsferien afholdt vi Rettighedsuge, hvor alle klasser arbejdede med artiklerne i Børnekonventionen, her var der fokus på de rettigheder børn har. Hver klasse fik udarbejdet et klassecharter, eleverne valgte fire artikler i Børnekonventionen som de fik omskrevet og fik tilpasset deres klasse, oplyser Rikke Mailund fra Tornby Skole.

Fredagens motionsløb bestod i et Moveathon, hvor eleverne i Tornby løb over 20.000 kr. ind til fordel for Verdens Børn.

- Det var forældre, familier og lokale firmaer, der sponsorerede eleverne, så vi siger tusind tak for jeres store opbakning. Der kan nu købes skolematerialer til over 7000 børn rundt om i verden, oplyser Rikke Mailund fra Tornby Skole.

Topmøde og fest

Den 24. oktober drog Rettighedsrådet på Tornby Skole til Børnetopmøde i FN-bygningen. Her var der fokus på fællesskab - i Tornby satte rettighedsrådet fokus på bedre trivsel i dagligdagen.

Onsdag den 20. november fejrede skolen Børnekonventionens 30 års fødselsdag.

- Det blev en dag, hvor vi arbejdede med børns stemmer. Retten til at have sin egen mening og hvordan vi i dagligdagen kan skabe en endnu bedre trivsel for alle på Tornby Skole. Dagen endte ud i en fernisering af en venskabsplakat som viser, elevernes forslag til hvordan vi skaber en endnu bedre hverdag for alle børn i Tornby, fortæller Rikke Mailund.

Ingen fødselsdag uden kagemand!! Kantinen på Hirtshals Skole bagte kagemand til alle elever på Tornby Skole denne dag.

Bag for en Sag

Den 29. november gik det løs igen med Bag for en sag til skolens årlige juleklippedag. Her bagte forældre til skolen og vi solgte kaffe, saftevand og kage til fordel for Børnetelefonen Børns Vilkår. Rigtig mange børn og unge, der har det svært, benytter hver dag sig af Børnetelefonen. Her sidder voksne klar ved telefonen og kan lytte til børn og unges udfordringer og problemer.

Mange forældre bagte for den gode sag og der blev tjent ca. 2.500 kr. ind til Børnetelefonen.

Verdensmål på spil

4. 5. og 6. T har fredag haft besøg fra Sofia, som er en Verdensmålsambassadør fra Oxfam IBIS. Hun fortalte om de 17 vigtige Verdensmål og lavede et flot oplæg. Derefter skulle eleverne deles i seks grupper og spille et Verdensmåls spil, hvor de skulle komme med ideer til, hvordan man kan skabe forandring for en mere bæredygtig verden.

- På Tornby Skole arbejder vi også i dagligdagen med, hvordan vi kan gøre verden til et bedre sted at være. Vi taler blandt andet om, hvordan man kan mindske plasticforbrug, stanniol mv. ved at købe madpakkepapir og benytte madkasser. Vi samler affald ind på skolens grund og vi affaldssorterer, tilføjer Rikke Mailund.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...