UGGERBY: De Kreative Vendelboer, der har specialiseret sig i at dreje flotte brugsting i træ udstiller deres arbejder Palmesøndag den 14. april i Borgernes Hus i Uggerby fra klokken 13 til 17. Her bliver der lejlighed til at se, hvad de mange trædrejerne har fået tiden til at gå med i vinterens løb. De viser blandt mange andre ting smukke brugsgenstande som skåle, lysestager og kuglepenne. Foruden trædrejernes mange ting, er der også andre boder med forskellige former for husflid. Alle er velkommen og der er selvfølgelig kaffe på kanden og fri entre.

- I det forløbne år har der været rigtigt godt gang i foreningen. Sidste sæson sluttede med omkring 50 trædrejere, og i år er vi allerede oppe på mere end 70 drejere, der mødes på forskellige hold, hvor der er op til 9 deltagere på hvert hold. Der drejes stort set alle ugens dage, fortæller Frank Bredahl Jensen.

De Kreative Vendelboer blev startet af Michael Pedersen hjemme på privatadressen i Uggerby. Her blev der hurtigt for lidt plads, og det blev nødvendigt at finde nye omgivelser. Det blev på en nyerhvervet ejendom på Tverstedvej 23. Her er der betydelig mere plads til de mange trædrejere.

- Kom som du er. Det kræver ingen forudsætninger at være medlem i Kreative Vendelboer, kun interessen for at skabe spændende og kreative ting i træ. Der er altid kompetent hjælp at hente, hvis der er problemer med en opgave. Alle hjælper hinanden, og hele værkstedet oser af hyggeligt socialt samvær med snak, kaffe og rundstykker, fortæller skoleleder Michael Pedersen.

Interesserede skal ikke selv medbringe træ, det stilles gratis til rådighed. Det er dog en fælles opgave i foreningen at skaffe det træ, der skal bruges til drejning. Heldigvis er der mange private og firmaer, der gerne forærer overskudstræ til de Kreative Vendelboer. Alle træsorter og typer kan anvendes, og foreningens medlemmer kommer gerne ud til private og firmaer og henter det.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...