HIRTSHALS: Det er sikkert ikke gået mange i borgere i Hirtshals forbi, at bymidten i Hirtshals, Den grønne Plads og Trappen som er byens hjerte og stolthed, har været under udbygning siden mart måned.

Udvidelse af Den Grønne Plads (1993) og færdiggørelse af Monument og Trappen er en del af de mange områdefornyelser i Hirtshals.

Det er kunstnerne Dorte Dahlin og Mogens Møller, som har tolket stedets sjæl, og har formgivet udvidelsen af Den Grønne Plads omkring Trappen og Monumentet, som knytter sig til omgivelserne med – havnen, havet og himlen.

Før påske kom de første store granitblokke med lastvogn fra Portugal, og 26. april blev Nordstjernen løftet på plads i det nye anlæg ved Trappen, hvor den den store granitstjerne, skal pege stik mod nord, ud over Sydvestkajen i Hirtshals Havn mod Skagerrak.

Den Grønne Plads og det nye trappeanlæg og området omkring, skal understøtte det unikke ved stedet, og skal styrke helhedsfornemmelsen på pladsen, som del af byens og havnens historiske centrum.

Det er planlagt at udvidelsen af Trappen skal stå færdig senest ved Naturmødet 2019, og den 22. juni,

når Hirtshals Byjubilæum kulminerer i en stor folkefest d. 22. juni 2019, er der officiel indvielse af værksudvidelsen Monument og Trappe.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...