Selv om restauranten er prenomineret som årets fiskerestaurant, så er det take away’en der fylder i disse dage

HIRTSHALS: Restaurant Abstrakt på sydvestkajen i Hirtshals er i år prenomineret som årets fiskerestaurant i Den Danske Spiseguide.

Feltet til Årets Fiske&Skaldyrsrestaurant 2020 tæller ud over Abstrakt også Barbara i Torshavn, Kommandobroen by Grantland i Hvide Sande, og restauranterne Hummer og Kødbyens Fiskebar i København.

De slutnominerede offentliggøres medio juni og vinderen kåres 25 oktober.

Det ville være en fjer i hatten for Vendsyssel, hvis Abstrakt sidst i oktober kan tage pokal og æren med til Hirtshals.

I år er hæderen nemlig tildelt Essens i Frederikshavn - og det viser mere end noget andet, at vi på vore breddegrader har ret godt styr på det med fisk.

Men her under coronakrisen er det nok ikke lige prenomineringen, der fylder mest.

Abstrakt i Hirtshals er gået meget aktivt ind i Take Away , som har været en meget stor succes, siger indehaver Simon Emil Christensen.

- Vi har en 3 retters menu, vi har Stjerneskud og vi har 8 fiskefrikadeller til take away, som folk kan ringe ind og bestille, eller bestille på vor hjemmeside og vi har typisk en lørdag over 300 bestillinger, og til hverdag omkring 200 bestillinger siger Simon Emil Christensen.

- Det overgår alt hvad vi havde forestillet os, det er en stor solstråle historie i en ellers overskyet tid. For vi sælger flere menuer ud af huset, end vi kunne servere i restauranten.

- Der er telefontid hele tiden, så det er næsten en mands arbejde at tage imod bestillinger, og heldigvis har jeg gode medhjælpere, vi har to kokke elever, og en kok for uden mig selv, ja og i normal tid mange tjenere til at servere i restauranten, siger Simon Emil Christensen.

- Der er folk der ringer ind og bestiller alt det vi laver, og det er jo en fantastisk tillidserklæring som vi er meget taknemlige for, siger Simon med et stort smil.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...